RMC Noord en Oost Friesland besteedt aandacht aan Pinksteractiviteiten

lokaleomroepVandaag, Tweede Pinksterdag, doen de lokale omroepen die aangesloten zijn bij het onlangs opgerichte Regionaal Mediacentrum Noord en Oost Friesland gezamenlijk verslag van de vele activiteiten die er in de pronvincie Friesland te doen zijn.

Op de zenders van Smelne FM, RTV Kanaal 30 en RTV NOF is van 9-18 uur een gevarieerd radio-programma te horen met daarin aandacht voor o.a. de Fiets Elfstedentocht.  Ook krijgen luisteraars de mogelijkheid te reageren en fietsers een hart onder de riem te steken. Op de zenders van Radio Stad Harlingen en Radio Eenhoorn is vanaf 9 uur een gezamenlijk programma te horen wat volledig in het teken staat van het NK Kaatsen in Franeker.

Het programma rondom de Pinksterevenementen is te beluisteren in regio Drachten (FM 106.5), regio Burgum (FM 107.8), regio Buitenpost (105.0 FM), regio Kollum (FM 105.8) en regio Dokkum (FM 107.0). Het programma over het NK Kaatsen in Franeker is te beluisteren in de regio Harlingen (FM 106.2) en regio Franeker (FM 107.5). Tevens tebeluisteren via de diverse streams van de deelnemende omroepen.

Regionaal Media Centrum in Friesland
Vijf lokale omroepen in Friesland hebben eind april en intentieverklaring getekend om de krachten te bundelen in een Regionaal Media Centrum (RMC). Het ‘RMC Noord en Oost  Friesland’ bestaat uit Radio Stad Harlingen, Radio Eenhoorn (Menameradiel, het Bildt en Franekeradeel), RTV Noordoost Friesland (Dantumadiel, Dongeradeel en Kollumerland c.a.), RTV Kanaal 30 (Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel) en Smelne FM (Smallingerland). Samen bedienen deze omroepen ruim 230.000 inwoners in Fryslân. De deelnemers aan het RMC Noord en Oost Friesland hebben de intentie uitgesproken samen te werken op het gebied van techniek, opleidingen, communicatie en programma’s.