Rotterdams Radio Museum opent nieuwe thematentoonstelling

Het Rotterdams Radio Museum opent vandaag, zondag 23 april, een nieuwe thematentoonstelling: “Toen was HiFi heel bijzonder”. Het museum dat gevestigd is bij Correct Electronics in Rotterdam heeft periodiek thematentoonstellingen waarbij elke keer een ander onderwerp wordt gekozen. Dit keer is het onderwerp HiFi.

HiFi

Na de introductie van het stereogeluid begin jaren ’60 ontstond er de behoefte aan betere geluidskwaliteit. Veel fabrikanten speelden daarop in. Zo bracht on andere Philips veel HiFi-apparatuur op de markt. Begin jaren ’70 raakte het begrip HiFi langzaam ingeburgerd. Met de overgang van de elektronenbuizen naar de transistor-apparaten kwam HiFi binnen het bereik van het grote publiek.

Collectie

In het museum is een uitgebreide collectie HiFi-apparatuur te vinden uit de jaren ’70, ’80 en ’90. Daarnaast vinden er vandaag tijdens de opening doorlopend demonstraties plaats. De heer Martin Goosen (voormalig Transtec) zal vanmiddag de presentatie op zich nemen en het nieuwe thema ´Toen was Hifi heel Belangrijk´ uitlichten. Tevens is er een meet and greet met HiFi-enthousiastelingen. Daarnaast zal er vandaag een grote ruilbeurs worden gehouden waarbij particulieren apparatuur kunnen kopen en verkopen.

Gratis toegang

De opening van de tentoonstelling begint vandaag rond 12.00 uur en het museum is vandaag tot 16.00 uur geopend. De tentoonstelling is te zien aan de Ceintuurbaan 111 (Radio Correct) te Rotterdam. Toegang en parkeren zijn gratis. Meer informatie via de website van het museum.

Audio:

Interview met Frank Nijs (Rotterdams Radio Museum) in programma Medialand / Studio Alphen kan je hier terugluisteren.

https://twitter.com/MedialandNL/status/852893786221015040

Sociale media:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=509141879209624&id=109186672538482&substory_index=0