Rotterdams Radio Museum opent nieuwe thematentoonstelling

Het Rotterdams Radio Museum opent vandaag haar nieuwe thematentoonstelling: ‘Geluidsdragers door de jaren heen’.

Tentoonstelling

De tentoonstelling laat een overzicht zien van de geluidsdragers die door de jaren heen hebben bestaan zoals de wasrollen, grammofoonplaat, het cassettebandje en de mini-disk. De opening zal vanmiddag plaatsvinden in het museum in Rotterdam waarbij er ook twee presentaties worden gehouden. Frank Jansen zal om 14.00 uur een presentatie rond ‘Geluidsdragers vóór het vinyl tijdperk’. Wim Meter geeft daarna een presentatie over de ontwerpen van platenhoezen. De presentaties worden gehouden in het TV & Computer Museum op de 1e etage Ceintuurbaan 117 (ingang Correct Witgoed).

Ruilbeurs

De nieuwe thematentoonstelling is vandaag vanaf 13.00 uur te bewonderen in het Rotterdams Radio Museum, Ceintuurbaan 104 en het TV & Computer Museum. Tevens is er vanaf 12.00 uur de grote ruilbeurs met veel oude radio, TV, video, computer en hifi apparatuur in de aanbieding. De ruilbeurs vindt plaats in de garage van de Correct Koopjeskelder op Ceintuurbaan 111 te Rotterdam.

Rotterdams Radio Museum

Het Rotterdams Radio Museum is in 1988 opgezet door Harry de Jong, een vroegere directeur van de firma Correct. Het museum is donderdag tot en met zondag geopend van 13.00 – 16.00 uur geopend en is gratis toegankelijk. De collectie omvat vrijwel alle vormen van consumentenelektronica zoals radio, televisie, videorecorders, cd- en dvd-spelers, etc.

Interview met Frank Nijs / Rotterdams Radio Museum over thematentoonstelling Geluidsdragers door de jaren heen in Medialand / Studio Alphen:

https://soundcloud.com/medialandnl/interview-met-frank-nijs-rotterdams-radiomuseum

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.