RTBF International bezuinigt op uitzendingen middengolf

Radiozender RTBF International heeft sinds het begin van deze maand het aantal uitzenduren op de middengolf verminderd. Tot 1 juni was de Waalse radiozender elke dag tussen 05.00 uur en 00.00 uur te horen op 621 kHz. Sinds 1 juni is de radiozender alleen nog te beluisteren tussen 6.00 uur en 20.05 uur te horen via de middengolf.

Internationale radiozender

RTBF International is de internationale radiozender van de Waalse publieke omroep RTBF. Een groot aantal uren per dag wordt het programma van de landelijke radiozender La Première doorgegeven via de radiozender. RTBF International is naast de middengolf ook te beluisteren via de satelliet, FM en Internet.

Wavre

Via de middengolfzender in Wavre wordt uitgezonden met een vermogen van 300 kiloWatt. De middengolfzender op 621 kHZ is daardoor ook in grote delen van Nederland te ontvangen.

Uit de lucht

De verwachting is dat binnen afzienbare periode de uitzendingen via de middengolf van RTBF International helemaal worden stopgezet. De RTBF is bezig met het opzetten van een nieuw DAB+-netwerk voor haar radiozenders in Wallonië. Wanneer dit netwerk is uitgerold zullen de uitzendingen via de 621 kHz geheel worden stopgezet.

Vivacité

Naast RTBF International is ook de landelijke radiozender RTBF Vivacité nog te beluisteren via de middengolf. De radiozender zendt 24 uur per dag uit met een vermogen van 10 kiloWatt uit via 1125 kHz vanuit Houdeng (nabij Charleroi). Ook de uitzendingen van deze middengolfzender worden binnen afzienbare tijd stopgezet.

In Nederland zijn de radiozenders van RTBF te beluisteren via Internet. Een overzicht van het aanbod vind je hier.