RTL gaat meer investeren in eigen videodiensten en content

RTL Group gaat de komende periode fors investeren in eigen videodiensten. In Nederland is RTL actief met Videoland.

350 miljoen

RTL Group maakte tijdens de publicatie van de jaarcijfers bekend 350 miljoen te gaan investeren in eigen videodiensten en content. De mediagroep gaat hiermee vol de concurrentie met diensten als Netflix en Prime Video van Amazon. Naast deze Amerikaanse grootmachten gaat ook Disney haar intreden doen in de markt van streamingdiensten met Disney+.

Videoland

In Nederland is RTL actief met de streamingdienst Videoland. Het is niet bekend hoeveel abonnees deze dienst heeft in Nederland. De mediagroep maakte vandaag wel bekend dat Videoland en het Duitse TV Now Premium samen meer dan 1 miljoen abonnees hebben. RTL Group heeft aangegeven te mikken op 3 miljoen abonnees voor haar streamingdiensten in Nederland en Duitsland.

Cijfers

In 2018 daalde de winst overigens met bijna 10 procent naar 668 miljoen Euro en de mediagroep behaalde een omzet van 6,5 miljard euro. Dit is een omzetstijging van 2 procent ten opzichte van 2017.

Nederland

De jaaromzet van RTL Nederland steeg met 6,5 procent naar 508 miljoen euro. Meer over de jaarcijfers van de mediagroep op de website nederlandsmedianieuws.nl.

Sociale media: