RTL haalt presentator Art Rooijakkers binnen

Deze week maakte RTL bekend dat presentator Art Rooijakkers (43) per 1 april aan de slag gaat bij het mediabedrijf. Hij tekent een driejarig contract en wordt ingezet op zowel studioprogramma’s als op locatie.

Niet alleen op tv-zenders

Rooijakkers zal niet alleen te zien zijn bij de tv-zenders, maar ook bij digitale platformen, zoals Videoland. Naast presenteren, zal hij ook eigen programma’s ontwikkelen.

Weg bij AVROTROS

Rooijakkers was de afgelopen jaren in dienst van AVROTROS. Hij presenteerde onder meer het succesprogramma Wie is de mol? Het spelprogramma werd in 2013 bekroond met een Gouden Televizierring.

“Keiveel zin in”

Art Rooijakkers: “Om het op zijn Brabants te zeggen: ik heb keiveel zin in het nieuwe avontuur bij RTL. Ik kijk terug op zeven mooie jaren bij AVROTROS, waar ik de omroep en de NPO heel dankbaar voor ben. Jaren waarin ik veel kansen heb gekregen, een paar keer goed op mijn bek ben gegaan, weer vrolijk ben opgestaan en ook successen heb gevierd. Nu is het tijd voor een nieuw hoofdstuk. Mooie programma’s presenteren, maken en bedenken voor RTL en ook rust voor mijn rechterwenkbrauw die ik na zeven seizoenen ‘Wie… is… de Mol’ zeggen amper nog uit een frons getrokken krijg. Door alle kansen bij RTL begon het te tintelen; nieuwe impuls, nieuwe energie, nieuwe kansen. Ik vind het spannend en kan niet wachten.

Na de zomer van 2018 is Rooijakkers voor het eerst te zien bij RTL.

Sociale media: