RTL International stopt per 31 mei mede door internetstream-piraterij

De internationale Duitse zender RTL International stopt er per 31 mei aankomende mee. Dit heeft de zender deze week bekend gemaakt.

Mix

Deze internationale Duitse zender biedt een mix van programma’s van het Duitse RTL, RTL II, Super RTL, Vox, RTL Plus, RTL Cime, RTL Passion. RTL Living, Geo TV en N-TV.

Betaalzender

De bedoeling van de zender die op 18 januari 2016 startte, was om een venster van de Duitse RTL-zenders te bieden voor met name diegenen buiten Europa. De zender verkreeg distributie in onder andere Australië, Georgië, Israël, Canada, Afrika, de Verenigde Staten en via internet tegen betaling.

Concurrentie

De zender moest de concurrentie aangaan met ProSiebenSat.1 Welt en Deutsche Welle TV. Bekende Duitse programma’s als RTL Aktuell, RTL Nachtjournal, Punkt12, EXplosiv-Das Magazin, worden door de zender rechtstreeks uitgezonden, ook series als Alarm fur Cobra 11, Autobahnpolizei en Doctor’s Diary zijn momenteel op RTL International te zien.

Piraterij

De Duitse afdeling van RTL Group stelt in een verklaring dat met name piraterij-platforms de zender op illegale wijze veelal kosteloos streamen waardoor lastig een bedrijfseconomisch rendabele business van de exploitatie van de zender gemaakt kon worden.

On demand

Na het einde van het lineaire signaal, wil RTL mogelijk nog doorgaan met on demand content voor buiten Europa. In Europa waaronder Nederland wordt de hoofdzender RTL bij nagenoeg alle distributeurs al dan niet via pluspakketten aangeboden.

Tweets: