RTL overweegt comeback ‘RTL Radio die besten Hits aller Zeiten’ via Internet

De Luxemburgse omroep RTL is verrast door het grote aantal boze reacties op het verdwijnen van de radiozender ‘RTL Radio die besten Hits aller Zeiten’. Sinds 1 juli is de radiozender omgedoopt tot RTL Deutschlands Hit-Radio. RTL overweegt een herstart van  ‘RTL Radio die besten Hits aller Zeiten’ via Internet.

Format

Naast een nieuwe naam werd ook het format aangepast en zijn de uitzendingen niet meer afkomstig vanuit een studio in Luxemburg maar vanuit de Duitse hoofdstad Berlijn. RTL was al actief in de Duitse hoofdstad met de radiozender 104.6 RTL. Het format dat deze radiozender al jaren gebruikte wordt nu landelijk uitgezonden via RTL Deutschlands Hit-Radio.

RTL Deutschlands Hit-Radio is te ontvangen via een aantal krachtige FM-zenders in Luxemburg en delen van Duitsland, kabel, via de satelliet en wereldwijd via Internet. RTL Deutschlands Hit-Radio is ook nog een aantal uren per dag te ontvangen in een deel van Europa via de middengolffrequentie 1440 kHz.

Het format van RTL Deutschlands Hit-Radio bevat meer hits van nu en minder muziek uit de jaren 60, 70 en 80. Bij veel luisteraars is het aangepaste format in het verkeerde keelgat geschoten.

‘RTL Radio die besten Hits aller Zeiten’ verder als online radiozender?

RTL is de afgelopen twee weken bedolven onder de reacties van boze luisteraars van ‘RTL Radio die besten Hits aller Zeiten’ via social media en e-mail. De Luxemburgse omroep overweegt nu om de radiozender weer nieuw leven in te blazen via Internet. “RTL onderzoekt de mogelijkheden om de radiozender RTL Radio die besten Hits aller Zeiten via een online kanaal te gaan uitzenden”, aldus RTL in een reactie naar de luisteraars. In de komende dagen wordt er meer informatie verwacht over een eventuele herstart van ‘RTL Radio die besten Hits aller Zeiten’ via Internet.

Wijzigingen

RTL Deutschlands Hit-Radio heeft in haar geschiedenis heel wat andere namen en formats meegekregen. De radiozender begon om 15 juli 1957 onder de naam ‘RTL Radio Luxemburg’. De zender ging onder de naam RTL Horfunk verder in 1988 en daarna volgden: RTL Radio (1990), RTL Radio der Oldiesender (1992), wederom RTL Radio (1996), RTL Radio die besten Hits mit Gefuhl (2002), RTL Radio die besten Hits aller Zeiten (2005 en per 1 juli dus RTL Radio Deutschlands Hit-Radio.