RTL Z is per maandag niet meer te zien op RTL 7

De financieel-economische nieuwszender RTL Z is per maandag bij de start van het ‘eigen’ kanaal niet meer te zien bij RTL 7. Tot nu toe is het nieuwsblok van maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 18.00 uur te zien op RTL7.

Series

Ondanks dat eerder de verwachting was gewekt dat RTL Nederland nog enige tijd door zou gaan met het uitzenden van het financieel-economische nieuws op RTL 7, blijkt uit de programmaschema’s dat deze vervangen zijn door herhalingen van series. Tot 09.00 uur is er een homeshopping-programma te zien, gevolgd door herhalingen van de Pfaffs, My Name is Earl, How I met your mother, Cops, Operations Repo, Stop! Politie en Flodder.

RTL Z

De programmering van RTL Z is op werkdagen tot 18 uur min of meer gelijk als thans op RTL 7. Na 18 uur wordt het dagelijkse Z Today uitgezonden, gevolgd door een documentaire en om 21:30 uur de talkshow Van Liempt Live. Om 22:30 uur zijn er specials, gevolgd door Z Talks, waarna de zender ’s nachts Van Liempt Live herhaalt. In het weekend worden de talkshows eveneens herhaalt, evenals de specials, documentaires en op zondag overdag RTL Late Night.

KPN en Ziggo

Voor zover bekend hebben alleen Ziggo en KPN (inclusief merken als Telfort en XS4all) alsmede Vodafone een distributie-overeenkomst ten behoeve van RTL Z. Partijen als Tele2, Online, Canal Digitaal, KPN Digitenne, Delta Kabel, KabelNoord, Caiway en kleinere operatoren hebben nog geen overeenstemming met RTL Nederland, waardoor diens abonnees vermoedelijk geen RTL Z meer kunnen kijken, tenzij alsnog een overeenkomst wordt bereikt of als RTL alsnog de programmering op RTL 7 zou continueren. Het is de verwachting dat RTL Z vanaf maandag – net als thans het geval is – wel via een internetstream voor iedereen te zien zal zijn. Opvallend is overigens dat RTL 5 dagelijks op werkdagen van 06 tot 16:30 uur homeshopping blijft programmeren.

RTL Nederland is om een reactie gevraagd, maar geen van de woordvoerders reageerde desgevraagd.

 

rtlz

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.