RTL Z nu ook beschikbaar bij Canal Digitaal

Per vandaag, dinsdag 2 februari, is de televisiezender RTL Z ook te zien bij aanbieder van digitale televisie via de satelliet: Canal Digitaal. Dit bericht RTL Nederland in een persbericht. Vorige week werden er al testuitzendingen via Canal Digitaal waargenomen.

Canal Digitaal

Per vandaag is RTL Z toegevoegd voor iedere Canal Digitaal-abonnee met een BasisHD-pakket of een uitgebreider pakket. De financiële nieuwszender is bij Canal Digitaal te ontvangen op kanaal 13. Marco Louwerens, Zenderdirecteur van de televisiezender: “We weten uit reacties van trouwe RTL Z-kijkers dat velen op distributie via de satelliet zitten te wachten. We zijn dan ook erg blij dat er nu overeenstemming is met Canal Digitaal en een grote groep kijkers RTL Z weer in hun favorietenlijst kan zetten.”

87 procent

Met de toevoeging van Canal Digitaal aan de distributieplatformen van de nieuwste zender van RTL Nederland is de televisiezender in 87% van de Nederlandse huishoudens te ontvangen, aldus RTL Nedelrand. Naast de uitbreiding op satelliet heeft de televisiezender recent overeenstemming bereikt met NL Kabel, de branche vereniging van Nederlandse Kabelbedrijven. Hiermee is de zender sinds begin dit jaar ook bij diverse kleinere kabelaars in het land te ontvangen. Ondanks deze overeenkomst is RTL Z nog niet te zien bij kabelaars als Caiway in Delta kabel. KabelNoord liet vorig jaar al weten de zender voorlopig niet in het aanbod op te nemen.

RTL Z

RTL Z begon haar uitzendingen op 7 september vorig jaar en was in eerste instantie alleen te ontvangen via de aanbieders Ziggo, KPN en Vodafone. De laatste maanden is de distributie langzaam uitgebreid.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.