videoland

RTL’s Videoland vernieuwt app voor Apple TV

Streamingdienst Videoland heeft deze week haar app voor de Apple TV vernieuwd. De app heeft een make-over gehad van RTL.

Moderne look

Volgens Videoland ziet de app er nu een stuk moderner uit en beschikt de app nu ook over een nieuw programma-overzicht. Hierdoor zijn alle tv-programma’s van RTL eenvoudig terug te vinden. Hiermee neemt Videoland steeds meer de taken over van de dienst RTL XL. Het is in Videoland mogelijk om programma’s van de televisiezenders van RTL terug te kijken en in een aantal gevallen ook vooruit te kijken.

Nieuwe indeling

Verder heeft de app een nieuwe indeling gekregen en wordt er een overzichtelijker lettertype gebruikt. Videoland bericht ook dat de detailinformatie over een film of serie nu meer informatie bevat en duidelijker overkomt.

Omgeving voor kinderen

Videoland had al een speciale ‘kinderomgeving’ voor app op smartphone en tablet. Deze omgeving is nu ook te vinden in de app voor Apple TV. Er kan worden gekozen voor een omgeving van kinderen van 0 tot 6 jaar en van 6 tot 9 jaar.

Update

De app wordt automatisch geïnstalleerd op de Apple TV en kan eventueel handmatig worden geïnstalleerd via de app store van Apple.