RTV9, lokale omroep voor Nieuwegein en IJsselstein trekt de stekker eruit

De lokale omroep van Nieuwegein, IJsselstein en Lopik, RTV9, stopt ermee. De televisie-uitzendingen zijn al gestopt, de radio-uitzending eindigen op 14 oktober.

“Te weinig kijkers en luisteraars”

Voorzitter Hans Reusch heeft het stoppen van de lokale omroep bevestigd: “De vrijwilligers zijn gisteravond ingelicht. Er kijken en luisteren te weinig mensen. We krijgen de financiën in de toekomst niet meer rond en het derde en we hebben te weinig vrijwilligers.”

Oktober

RTV9 zond nog een tekst-tv programma in de zomer uit, maar die uitzendingen zijn op 1 september al gestopt.De laatste radio-uitzending van de lokale omroep is op 14 oktober en op 17 oktober wordt de website uit de lucht gehaald.

Verlengen

Op 17 oktober zouden wij onze zendmachtiging met 5 jaar moeten verlengen. Dit kunnen wij als RTV9 niet maken, terwijl wij weten binnen afzienbare tijd te moeten stoppen. Wij blijven fatsoenlijk en gaan dit goed afhandelen.“, aldus Reusch tegenover RTV Utrecht.

Sinds 1995

RTV9 is voortgekomen uit het de lokale radiozender van de gemeente Lopik, die sinds 1 juli 1995 uitzendt.  Vanaf december 2002 was de omroep ook de officiële lokale omroep voor de gemeente IJsselstein. Sinds 2007 is het uitzendgebied uitgebreid met Nieuwegein.