RTV Dordrecht / Idordt TV mag tot 2017 uitzenden

lokaleomroepRTV Dordrecht is aangewezen als de lokale omroep voor Dordrecht en mag tot 2017 uitzenden via radio en televisie. Dat blijkt uit een besluit van het Commissariaat voor de Media, na een positief advies van de Dordtse gemeenteraad.  Dit bericht de website Dordrecht.net

 

“We wisten al dat de zendmachtiging eraan kwam, maar we zijn ontzettend blij dat we nu het bewijs ook op papier hebben.”, aldus voorzitter Cees den Bakker van RTV Dodrecht.

Samenwerking RTV Dordrecht en iDordt
Eerder dit jaar waren er nog twee partijen die een zendmachtiging aanvroegen: RTV Dordrecht en iDordt. Na intensieve gesprekken besloot iDordt de aanvraag in te trekken en samen met RTV Dordrecht op te trekken, het geen merkbaar zal worden in de programmering op radio en televisie en ook op internet.

RTV Dordrecht is al meer dan 25 jaar actief als lokale omroep in Dordrecht. Door de week heen worden op televisie nieuws- en achtergrondprogramma’s gemaakt. Met de komst van de nieuwe zendmachtiging zal ook de radio weer nieuw leven worden ingeblazen met de vrijwilligers van Media78 en zullen nieuwe vormen van televisie worden ge├»ntroduceerd door iDordt.