RTV Drenthe blijft uitzenden via satelliet door extra geld provincie

De regionale omroep RTV Drenthe blijft voorlopig uitzenden via de satelliet. De provincie Drenthe stelt hiervoor geld beschikbaar. 

Bezuinigingen

Eerder nog kondigde de regionale omroep nog aan de uitzendingen via de satelliet te staken omdat er flink bezuinigd moest worden. De provincie stelt nu eenmalig 67.000 euro beschikbaar om de uitzendingen van RTV Drenthe via de satelliet voorlopig te continueren.

Door het extra geld van de provincie hoeft RTV Drenthe minder te bezuinigen. Ook wordt de rente van een lopende lening aangepast. Daardoor blijft er meer geld over.

Klachten

De aankondiging dat de uitzendingen via de satelliet van de regionale omroep zouden worden stopgezet leverde veel kritiek op en leverde veel klachten op bij de omroep. Naast het stopzetten van de uitzendingen via de satelliet zou er ook worden bezuinigd op de ondertiteling van programma’s en wordt de vormgeving van de zender versoberd.

Extra geld

Door het extra geld kunnen ook kijkers in het buitengebied van de provincie blijven kijken naar de regionale omroep. Het is niet duidelijk of andere aangekondigde bezuinigingen nu ook worden teruggedraaid.

Samenwerken

RTV Drenthe kondigde gisteren samen met RTV Oost, Omrop Fryslan en RTV Noord aan te gaan samenwerken. De vier regionale omroepen willen met de samenwerking de bedrijfsprocessen verbeteren. Ook willen ze hiermee de bezuinigingen opvangen waar alle regionale publieke omroepen mee te maken krijgen in het nieuwe jaar.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.