RTV NH en AT5 stoppen met teletekst

afstandsbedieningDe regionale omroep van Noord-Holland, RTV NH, en de lokale Amsterdamse zender AT5 stoppen per 1 januari 2015 met het aanbieden van teletekst bij. Dit berichten de omroepen vandaag op hun website.

Per vandaag verdwijnt al een groot aantal van de teletekstpagina’s van RTV NH en AT5. “We zullen dan alleen de tien belangrijkste nieuwsberichten publiceren. Per 1 januari 2015 is het helemaal voorbij met teletekst.”, aldus het moederbedrijf van AT5 en RTV NH.

De zenders stoppen met het aanbieden van teletekstpagina’s omdat de focus komt te liggen op het verspreiden van nieuws via online kanalen. “De afgelopen jaren zien we een grote groei in het aantal gebruikers van onze (mobiele)website  en apps, terwijl teletekst in steeds mindere wordt bekeken. We vinden het belangrijk om mee te gaan in de ontwikkelingen. Hierdoor moeten we altijd onze vormen van distributie afwegen en dus ook keuzes maken. In dit geval betekent het dat we teletekst afstoten en hierdoor online verder kunnen ontwikkelen.”, aldus RTV NH op haar website.