RTV Rijnmond ziet online bereik sterk groeien in 2018

De regionale omroep RTV Rijnmond heeft in het jaar 2018 haar bereik via online flink zien groeien. De regionale omroep voor zuid Zuid-Holland zegt een groei van 25,5 procent te hebben doorgemaakt in haar online bereik.

Pageviews

De regionale omroep heeft een meting uitgevoerd op haar website en mobiele app. De omroep meldt dat het aantal pageviews met meer dan 16 miljoen is toegenomen. In 2017 werden de pagina’s op Rijnmond.nl en in de mobiele RTV Rijnmond App meer dan 63 miljoen keer bekeken.

In 2018 nam dit aantal toe tot bijna 79,5 miljoen pageviews. De stijging komt voort uit de nieuwe koers die de regionale omroep heeft ingezet, door meer de focus te leggen op de Online kanalen.

Tevreden

Ib Haarsma, hoofdredacteur van RTV Rijnmond, geeft aan tevreden te zijn over de groei: ‘Dagelijks hebben we online verhalen die niemand anders heeft. Onze (regio)verslaggevers en bureauredacteuren wonen en werken in de regio waar ze verslag doen. Als geen ander kennen we de mensen over wie we berichten. Het is fantastisch dat steeds meer mensen die verhalen juist bij RTV Rijnmond weten te vinden!’, aldus Haarsma.