RTV Noord viert 70-jarig jubileum met open dag

De publieke regionale omroep RTV Noord viert deze week haar 70-jarig jubileum. De omroep houdt zaterdag een open dag in haar studiogebouw in Groningen.

70 jaar

RTV Noord is in 1946 met haar uitzendingen gestart onder de naam Regionale Omroep Noord. Deze omroep maakte regionale uitzendingen voor Groningen, Drenthe, en Friesland. Later werd hier de provincie Overijssel aan toegevoegd en ontstond de RONO (Regionale Omroep Noord en Oost). Later werd de RONO opgesplitst in regionale omroepen per provincie waardoor uiteindelijk Radio Noord is ontstaan.

In 1989 ging de regionale omroep voor Drenthe, Radio Drenthe, zelfstandig uitzenden en beschikte Groningen over zijn eigen regionale omroep. In 1995 ging Radio Noord ook televisie maken en werd de naam gewijzigd in RTV Noord. De uitzendingen komen tegenwoordig uit de Mediacentrale in de stad Groningen. In dit gebouw zal zaterdag ook de open dag plaatsvinden.

Open dag

Tijdens de open dag kunnen de inwoners van de provincie Groningen een kijkje nemen in de tv-studio van de omroep. Daarnaast is er een pop-up museum ingericht over de geschiedenis van de regionale omroepen. De radio-uitzending komt zaterdag vanuit de hal van de Mediacentrale, met optredens van diverse Groninger artiesten. Daarnaast wordt de open dag ook live uitgezonden op TV Noord.

Uitzendingen

TV Noord staat de hele week in het teken van het 70-jarig jubileum. Elke dag komt een oud-presentator langs als co-host. Ook blikt de omroep deze week elke dag terug op een nieuwsgebeurtenis uit de provincie

Radio Noord is in de provincie Groningen te ontvangen via 97.5 MHz in de ether, in heel Noordoost Nederland via DAB+ (kanaal 6b) en wereldwijd via Internet. TV Noord wordt door de meeste digitale televisieaanbieders in het digitale basispakket aangeboden. De open dag is op zaterdag 23 januari 2016 in de hal van de Mediacentrale (Helperpark 298, Groningen). Aanmelden is niet nodig.

Meer informatie via: http://www.rtvnoord.nl/opendag

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.