Ruim 13.000 handtekeningen voor petitie ‘Ik hoor je niet’

Met een nog een paar dagen te gaan heeft de petitie ‘Ik hoor je niet’ over storend achtergrondgeluid op radio en tv ruim 13.000 handtekeningen opgehaald. Dit berichten de initiatiefnemers Stichting Hoormij en Holland Media Combinatie. De petitie werd in februari van dit jaar gestart.

“Onnodig achtergrondgeluid”

De petitie moet programmamakers op radio en televisie ervan doordringen dat gesproken woord voor veel mensen niet goed te beluisteren is door onnodig achtergrondgeluid. Uit een lezersenquête van de ombudsredactie van de dagbladen en onderzoek door Stichting Hoormij komt naar voren dat het volgen van gesproken woord op radio en televisie voor veel mensen lastig of zelfs onmogelijk is door bijgeluiden die vaak voor de sfeer worden toegevoegd. Ook mensen die geen gehoorproblemen hebben, geven veelvuldig aan zich te storen aan onnodige en te harde achtergrondgeluiden en ook aan het verschil in geluidsniveau tussen programma’s en reclameblokken. Rennie van Moolenbroek van Stichting Hoormij stelt dat programmamakers het probleem bagatelliseren, totdat ze er zelf of in familiekring zelf mee te maken krijgen

Aanbieden handtekeningen

De mogelijkheid om te tekenen blijft tot 19 april open staan. “Op dinsdag 19 april bieden we namens de ombudsredactie van de kranten van uitgever Holland Media Combinatie en Stichting Hoormij de handtekeningen aan aan de vertegenwoordigers van de publieke en commerciële omroepen in Nederland. We zullen er op aandringen dat ze iets met de boodschap van ruim dertienduizend handtekeningen doen.”, aldus de initiatiefnemers.

De meeste handtekeningen kwamen via Internet binnen. Op brief- en ansichtkaarten en petitielijsten kwamen meer dan duizend handtekeningen binnen. De petitie kan nog ondertekend worden via de website petities24.com. Daar zijn ook de bijna vierduizend commentaren van ondertekenaars na te lezen.

Meer informatie: www.petitie-ikhoorjeniet.nl.

Tweets:

Eén reactie

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.