Ruim aandacht voor SAIL Amsterdam in de media

Deze week vindt in Amsterdam SAIL Amsterdam 2015 plaats. SAIL Amsterdam wordt voor de negende keer georganiseerd en veel televisiezenders besteden aandacht aan het evenement.

SAIL Amsterdam is opgetuigd rondom een armada van monumentale zeezeilschepen, die na een parade door het Noordzeekanaal voor enkele dagen afmeert langs de kade van het IJ en in de grote IJ-havens. Woensdag komen de schepen aan in Amsterdam tijdens de SAIL-in.

AVROTROS komt met SAIL Vandaag

De publieke omroep brengt tot en met 22 augustus dagelijks SAIL Vandaag. Art Rooijakkers presenteert dit programma live vanaf het Tall Ship De Götheborg en ontvangt diverse gasten die de kijker een uniek kijkje geven in de maritieme wereld. Diverse AVROTROS-gezichten werken mee aan de uitzendingen van SAIL Vandaag. Het programma is elke dag te zien om 20.30 uur op NPO 1. NPO 1 is ook live te zien via Internet.

NOS

Tussen 14.00 en 17.00 uur is de SAIL-In Parade live te volgen op NPO1. Tussen 19.30 en 19.55 uur worden de hoogtepunten van de openingsdag van SAIL nog een keer op een rijtje gezet. Beide NOS-uitzendingen zijn te zien op NPO 1. Dionne Stax neemt vanuit de NOS-studio op de kop van het Java-eiland de presentatie voor haar rekening. Herman van der Zandt doet vanaf een boot op het water verslag, terwijl Siham Raijoul meevaart met de Stad Amsterdam.

SALTO

SALTO, de lokale omroep van Amsterdam besteedt uitgebreid aandacht aan SAIL Amsterdam. Vanaf de feestelijke intocht tot en met de laatste afvaart op 23 augustus houdt SALTO de camera’s gericht op SAIL 2015. Vanuit de SALTO studio aan de IJ-haven wordt vijf dagen lang, van 9 uur ’s ochtends tot 21 uur ’s avonds, een panoramisch beeld gegeven van alle activiteit op het water. De live beelden worden ondersteund door de live radio-uitzendingen van StadsFM, met een speciale SAIL-programmering van het dagelijkse nieuwsprogramma Amsterdam FM.

SALTO landelijk via Ziggo

Hoewel SALTO normaal gesproken alleen programma’s voor de regio Amsterdam uitzendt, heeft Ziggo speciaal voor deze gelegenheid het Evenementenkanaal 999 beschikbaar gesteld. Hiermee zijn de lokale live-beelden in het hele land te ontvangen voor iedereen met een Ziggo-aansluiting. Zo plaatst SALTO, samen met Ziggo, heel Nederland op de eerste rang, zonder last van de drukte langs de kade, onder het motto: ‘Wees erbij op ’t IJ’. Bovendien zullen de live-beelden te zien zijn via de megaschermen van Ngage Media in Amsterdam. In de regio Amsterdam is SALTO 1 te ontvangen op de volgende kanalen: Ziggo kanaal 37 (zonder mediabox: kanaal 325) KPN, Telfort en XS4All kanaal 572. Overige digitale aanbieders kanaal 2029 Buiten Amsterdam zijn de live uitzendingen te volgen via het Ziggo Evenementenkanaal 999. Wereldwijd zijn alle SALTO programma’s te ontvangen via de live-streams op www.salto.nl

AT5

Ook de lokale Amsterdamse televisiezender AT5 besteedt ruim aandacht aan SAIL Amsterdam de komende dagen. Op woensdag 19 augustus is de Sail-in live te volgen en ook de daaropvolgende dagen zijn de mooiste beelden en de leukste reportages vanaf het Sail-terrein te zien via AT5. AT5 is te ontvangen via diverse digitale televisiepakketten en wereldwijd via Internet: http://www.at5.nl/live

NPO Best

Ook het digitale themakanaal NPO Best besteedt aandacht aan SAIL Amsterdam. Woensdag 19 augustus zendt televisiezender van oude televisieverslagen van de NOS van SAIL Amsterdam. De eerste aflevering begint op woensdag 19 augustus om 19.00 uur. We beginnen met het uitzenden van Sail Amsterdam ’90. De zeilvlootshow wordt dat jaar voor de vierde keer gehouden met een bezoekersaantal van 1,6 miljoen. In de uitzending volgt een uitgebreide samenvatting van de NOS over de intocht van de grote zeilschepen, de Parade of Sail, van IJmuiden via het Noordzeekanaal naar de Amsterdamse haven. De NOS-verslagen uit verschillende decennia zijn van woensdag 19 tot en met zondag 23 augustus te zien op NPO Best. NPO Best is te zien via vrijwel alle digitale aanbieders en Internet.

App voor bezoekers

De officiële app voor SAIL Amsterdam is inmiddels beschikbaar. In de app kunnen bezoekers van het nautische evenement nuttige informatie vinden, zoals een plattegrond, de ligplaatsen van de schepen en het programma. Wanneer bezoekers bluetooth inschakelen krijgen ze via de app informatie van tien bijzondere schepen die tijdens de SAIL-In Parade op woensdag 19 augustus passeren. Webcams en streams bieden de mogelijkheid om van afstand mee te kijken naar de gebeurtenissen in het SAIL-gebied. Meer informatie over de app vind je hier.

Eén reactie

  1. Dodelijk vervelend al die media-aandacht voor Sail Amsterdam. Op 3,4 en 5 september worden de Wereldhavendagen in Rotterdam voor de 38e keer gehouden, maar ik weet nu al dat het amper een issue is voor de media en gelukkig maar, want er is niks saaiers dan elke dag te moeten kijken naar hoe een aantal half-BN’ers op een bootje zitten te glimmen, blij dat ze weer eens in beeld zijn. Zo’n evenement is leuk om mee te maken, maar niet om er mee doodgegooid te worden op tv.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.