Ruud de Wild maakt radioprogramma onder water op NPO Radio 2

DJ Ruud de Wild maakt vandaag, dinsdag 5 juni, zijn radioprogramma op NPO Radio 2  onder water tijdens. De Wild onder Water is een speciale uitzending in verband met Wereldmilieudag.

Radiogeschiedenis

Voor het eerst in de Nederlandse radiogeschiedenis wordt een radioprogramma onder water gemaakt. Met zijn uitzending, live vanuit het voormalige haaienbassin van Noorderdierenpark in Emmen, vraagt Ruud aandacht voor de alsmaar stijgende zeespiegel en bijkomende problemen als de ‘plastic soep’.

Wereldmilieudag

“De stijgende zeespiegel en de ‘plastic soep’ zijn onderwerpen die me sterk bezig houden. Wereldmilieudag leek me een goed moment om met mijn radio-programma aandacht te vragen voor deze problematiek. ‘Amersfoort aan Zee’ klinkt nu nog volstrekt idioot, maar als we niet oppassen kan het zomaar de realiteit worden”, aldus de Wild.

Voorbereidingen

De Wild en zijn sidekicks Cielke en Martijn zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest met lessen, (duik-)techniek en de inhoudelijke voorbereidingen. Ruud: “Ik vind het spannend en ik ben trots omdat dit nog niet eerder is gedaan in Nederland. Een volwaardig radioprogramma maken op 6 meter diepte is echt uniek”.

Bassin

Het haaienbassin in het Rensenpark, voorheen de locatie van het Noorderdierenpark, wordt momenteel verbouwd tot duiklocatie en beleeft zijn vuurdoop met deze speciale uitzending van De Wild onder Water. Wereldmilieudag wordt sinds 1974 jaarlijks door de Verenigde Naties georganiseerd om burgers en overheden stil te laten staan bij het milieu.

Luisteren

De Wild onder Water, dinsdag 5 juni, 16.00 uur op NPO Radio 2. Radio 2 is te ontvangen via FM en/of DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.