“Ruud de Wild naar vooravond op NPO Radio 2”

Ruud de Wild keert mogelijk terug bij de publieke omroep en wel op NPO Radio 2. Dit berichten goed ingevoerde bronnen tegenover dagblad De Telegraaf.

Volgens De Telegraaf praat de presentator met KRO-NCRV over een programma op de publieke radiozender in de vooravond. Daarbij wordt expliciet het slot van 18.00 tot 20.00 uur genoemd, waar nu nog Bert Haandrikman is te horen met Helemaal Haandrikman.

Publieke radio

De Wild werkte in het verleden voor diverse publieke en commerciële omroepen. Zijn laatste station was Radio 538, waar hij vorig jaar in de middag plaats moest maken voor Coen Swijnenberg en Sander Lantinga, die van 3FM overstapten naar de commerciële zender. Zowel Ruud de Wild als de omroep KRO-NCRV willen niet reageren op de berichtgeving.

Radio 2 is al langer bezig met een vernieuwingsslag, waarbij ook Gijs Staverman (voorheen Q-music), Rob Stenders en Gerard Ekdom (beide 3FM) zijn aangetrokken.

Marconi Oeuvre Award

Ruud de Wild werd vorig jaar beloond voor zijn radiowerk met een Marconi Oeuvre Award. Hij gaf toen ook aan het medium radio erg te missen. “Het kriebelt weer. Ik mis de radio intens omdat ik vind dat ik daar hoor. Ik zie wel weer wat in radio maar ik denk dat het meer digitaal zal zijn.”

No Limits Network

Eind vorig jaar werd al bekend dat Ruud de Wild aan de slag zou gaan voor de publieke omroep KRO-NCRV. De Wild is sinds november coach bij het online platform No Limits Network van de KRO-NCRV. No Limits Network is een nieuw online platform waarop jongeren met een beperking, maar zich niet beperkt voelen, content maken. Deze content verschilt van radio-uitzendingen als podcast tot interviews op de rode loper bij premières. DJ Ruud de Wild coacht de jongeren bij het maken van radio voor No Limits Network.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.