Samenvattingen Belgisch voetbal blijven bij VTM

voetbalDe Vlaamse commerciële televisiezender VTM mag de komende drie jaar opnieuw de samenvattingen van het eersteklassevoetbal in de Belgische Jupiler Pro League uitzenden in Vlaanderen. 

Dat is vanavond beslist. 

MEDIALAAN, het moederbedrijf van VTM, laat weten dat het zeer tevreden is met de beslissing van de Pro League over de toewijzing van de open netrechten van de Jupiler Pro League aan VTM. Daardoor blijven de samenvattingen de komende drie jaar bij VTM. “We hebben de afgelopen drie jaar sterk geïnvesteerd in Stadion en in voetbalverslaggeving in VTM NIEUWS, met groeiend succes tot gevolg”, zegt Kris Hoflack, algemeen hoofdredacteur van VTM NIEUWS in een persbericht. 

‘Maandagmagazine’ blijft bij VRT
De Pro League nam ook een beslissing over de rechten op het maandagmagazine, waarbij teruggeblikt kan worden op het afgelopen voetbalweekend. De openbare omroep VRT, die ook al de voorbije drie jaar het maandagmagazine in handen had onder het programma “Extra time”, haalt deze rechten ook voor de komende drie seizoenen binnen.

Clips voor mobiele televisie
Nieuw is het verdelen van de rechten voor de ‘clips’. Clips zijn korte fragmentjes van voetbalmatchen die verdeeld worden via mobiele telefonie. De live-clips werden toegekend aan Telenet en Belgacom. Met De Persgroep wordt nog volop onderhandeld.

In Wallonië zullen de samenvattingen te zien zijn op de Waalse publieke omroep RTBF. Dat had de Pro League twee weken geleden al beslist. Toen werden de niet-exclusieve liverechten toegekend aan de providers Belgacom, Telenet en VOO. Voor de Nederlandstalige samenvattingen was het bod toen nog ontoereikend.

Productierechten naar Woestijnvis
Productiehuis Woestijnvis krijgt de productierechten van het Belgisch voetbal voor de komende drie seizoenen in handen. Dat heeft de Pro League, de belangenvereniging voor Belgische eersteklassevoetbalclubs, vrijdag bekendgemaakt.  Concreet betekent het dat Woestijnvis de komende drie seizoenen het Belgisch voetbal uitzendklaar zal maken voor de drie liverechtenhouders Belgacom, Telenet en VOO. De voorbije twee jaar deed Woestijnvis al de productie voor de vijf “kleine” matchen, vanaf het seizoen 2014-2015 zal het dat dus doen voor alle wedstrijden. (via VRT en VTM)