Samenvattingen Eredivisie blijven bij NOS

voetbalDe samenvattingsrechten van het eredivisievoetbal blijven de komende drie jaar in handen van de NOS. Dit bericht de NOS op haar website. 

De overeenkomst heeft betrekking tot de seizoenen 2014/15, 2015/16 en 2016/17 en geldt voor televisie, radio en internet.

 

Frank Rutten, baas van Eredivisie Media & Marketing: “De eredivisie en de NOS hebben een langdurige en prettige relatie met elkaar en die zetten we met plezier de komende drie jaar voort. Voor de fans schept dit een duidelijk aanbod: voor alle livewedstrijden kan men terecht bij Fox Sports Eredivisie en voor de samenvattingen bij de NOS. We vertrouwen erop dat de fans deze combinatie zullen waarderen.”

Jan de Jong, algemeen directeur NOS, reageert enthousiast op het nieuws. “Het is mooi om te merken dat iedereen het een goed idee vindt dat de samenvattingen van de eredivisie bij de NOS blijven. De kijkers, maar ook heel EMM inclusief de clubs en de eredivisie.

Naast de NOS waren ook SBS , RTL Nederland en FOX in de race voor de samenvattingen van het voetbal uit de eredivisie. Nu duidelijk is geworden dat de samenvattingen niet te zien zullen zijn op het ‘open kanaal’ van FOX vragen experts binnen de mediawereld zich af wat er met die kanaal gaat gebeuren.

Geen Champions League bij NOS
De NOS neemt na het seizoen 2014-2015 afscheid van de UEFA Champions League. De omroep zal niet meebieden op de uitzendrechten voor de seizoenen daarna. Volgens NOS-directeur Jan de Jong is hij uitgewinkeld nu de uitzendrechten voor de samenvattingen van de Eredivisie tot en met 2017 zijn veiliggesteld. ‘Het plafond is bereikt. De komende jaren zullen we alleen maar minder geld aan voetbal gaan uitgeven’, liet De Jong woensdag weten. De NOS bemachtigde in november 2011 voor 3 jaar de rechten van de UEFA Champions League voor televisie, radio, internet en mobiel. De omroep heeft daarvan nog één seizoen voor de boeg, tot de zomer van 2015. Volgens De Jong is het onwaarschijnlijk dat de omroep mee gaat bieden op de Champions League, omdat de NOS in de bezuinigingen de nieuwsvoorziening wil ontzien. ‘Die vormt immers het kloppend hart van de publieke omroep.’