Samenwerking tussen Omroep West en Unity FM/TV

De regionale omroep Omroep West en Unity FM/TV, de lokale omroep van Leiden, Leiderdorp, Zoeterwoude, Voorschoten en Oegstgeest gaan een verregaande samenwerking aan. Vandaag, maandag 29 februari, werd daartoe het samenwerkingscontract ondertekend door de hoofdredacteur van Omroep West; Renzo Veenstra en Richard den Haring, voorzitter van Unity FM/TV.

Nieuwsvoorziening

Het doel van de samenwerking is de nieuwsvoorziening in de regio beter en bestendiger te maken. Omroep West werkt al nauw samen met de lokale omroepen van Den Haag, Den Haag FM en Den Haag TV, de omroep van het Westland en omstreken: WOS Media en de omroep van Alphen aan den Rijn en omstreken: Studio Alphen. Met de samenwerking met Unity FM/TV wordt weer belangrijke partner toegevoegd aan de samenwerkende mediabedrijven in de regio.

Samenwerking

Omroep West plaatst een journalist, die zelf woonachtig is in de regio Leiden, op de redactie van Unity FM/TV. Doordat deze journalist voor beide organisaties gaat werken, wordt de journalistieke organisatie bij Unity FM/TV versterkt, kan Unity FM/TV putten uit de nieuwsbronnen van Omroep West en vice versa. Andersom stelt Unity FM/TV haar mensen beschikbaar aan Omroep West, wanneer dit nodig zou zijn én worden door Omroep West cursussen en masterclasses voor medewerkers van de lokale omroep gegeven.

Verschraling

De samenwerking is een logisch antwoord op de vergaande verschraling van de regionale en lokale journalistiek. “Onder het motto: twee kunnen meer dan één, is het niet meer dan logisch dat West als regionale nieuwsvoorziening nog meer in de regio gaat samenwerken. De al bestaande samenwerking met de lokale omroepen van Den Haag, het Westland en Alphen aan den Rijn heeft dit inmiddels bewezen,” aldus hoofdredacteur Renzo Veenstra van Omroep West. “Het werkt echter alleen met een oprechte vertrouwensbasis en respect voor elkaars merk en positie.”

“Vertrouwen”

“Deze samenwerking is voor ons een belangrijke, we kunnen zo samen met de regionale omroep nog beter onze regio voorzien van het nieuws uit de eigen gemeenten. Zeker de succesvolle samenwerking die Omroep West heeft met onder andere het Westland en Alphen aan den Rijn geeft ons veel vertrouwen in deze samenwerking.”, zegt Richard den Haring van Unity FM/TV.

Tweets

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.