Sanoma en Talpa schrijven bijna 400 miljoen euro af op SBS

sbsnederlandDe Nederlandse zendergroep SBS blijkt een behoorlijke kat in de zak voor het Finse Sanoma. ”De performance van SBS TV en print (tv gidsen) is een tegenvaller.” Dat meldt de CFO van Sanoma Group Kim Ignatius  en waarover RTL Z bericht

 

Dure overname SBS: Afschrijving van bijna 400 miljoen euro
SBS Nederland en België is door Sanoma en haar partners in 2011 overgenomen voor 1,25 miljard euro van ProSiebenSat. 1. In Nederland is SBS ondergebracht in Image BV, dat voor 67% in handen is van Sanoma en voor 33% in handen van Talpa (John de Mol). Op de Nederlandse overname is vandaag maar liefst 392 miljoen euro goodwill afgeschreven, 201 miljoen voor het jaar 2012 en 191 miljoen voor 2013. Op de balans van Image BV is de goodwill afgewaardeerd tot 692 miljoen euro (595 miljoen voor tv en 97 miljoen voor de tv gidsen).

Volgens de CFO van de Sanoma Group uit Finland Kim Ignatius is er in 2011 veel betaald voor SBS, maar was dat toen de prijs. ”Je moet de prijs ook zien in de marktomstandheden in die tijd en met het aantal medebieders voor het concern. Het was toen de marktprijs.” ”Maar het klopt dat de waarde van SBS duidelijk is gedaald, daarom hebben we ook 392 miljoen euro goodwill afgeschreven. ”De omstandigheden in Nederland zijn in 2 jaar dan ook enorm veranderd, de markt is slechter geworden.” (via oa RTL Z)