SBS Jaarpresentatie: Nick en Simon naar SBS6, S1TV van start

Nick en Simon zijn de komende drie jaar vaste gezichten van SBS6. Dit werd vanmiddag bekend gemaakt bij de jaarpresentatie van SBS.

SBS6

De Volendammers zijn bijna exclusief bij SBS6 te zien, maar houden ook bij de NPO hun programma Nick & Simon, The Dream. Nick en Simon gaan een tweede seizoen maken van Lekker Nederlands, samen met Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven. In april dit jaar was het eerste seizoen te zien van deze muziekshow, die werd gepresenteerd door Do. In het voorjaar krijgt het Volendamse duo een eigen oer-Hollandse vrijdagavondshow als antwoord op ‘Ik hou van Holland’ van RTL 4.

Poppen

Jeroen van der Boom gaat zijn eigen versie van Spitting Image brengen op SBS6 onder de titel ‘Nou heb je de poppen aan het dansen’ Volgens SBS wordt het wekelijks een scherp humoristisch halfuurtje. Handpoppen die op bekende Nederlanders lijken, blikken in het programma terug op de actualiteit, sport en de roddel en achterklap van de afgelopen week. Er zijn poppen gesignaleerd van Gerard Joling, Johan Derksen en Joop van den Ende.

Andere nieuwe programma’s bij SBS6 de komende periode zijn Bijdehandjes, I Can Do That (Gerard Joling), Zoo, Mr. Frank Visser Doet Uitspraak en De Meldkamer.

S1TV

Vandaag is ook de Internetzender S1TV officieel van start gegaan. De zender was in augustus al aangekondigd en gaat per vandaag online video’s van verscheidene plekken op het web bundelen op één streamingkanaal. De programmering van S1.tv wordt bepaald door de 25 meest getalenteerde videomakers van Nederland, aldus de zender. S1 is te vinden via http://www.s1.tv/

Net5

Gisteren was al bekend geworden dat Arie Boomsma een overstap maakt naar Net5. Hij gaat bij de zender de avonturenserie The Island presenteren. Net5 gaat zich positioneren van pure vrouwenzender naar een breder publiek zo is vanmiddag bekend geworden. Daarnaast zijn ook de nieuwe programma’s Six Degrees, Net5 Exclusief, Code Black en de Mannen van Dokter Anne te zien bij Net5.

Veronica

Veronica komt vanaf eind november met een nieuwe comedy-avond op de vrijdagavond. Zo is er een nieuw seizoen van The Big Bang Theory te zien aangevuld met een nieuwe serie van The Muppets en Undateable. De nieuwe vrijdagavond is vanaf 27 november te zien. Daarnaast is de nieuwe serie Criminal Minds: Beyond Borders bij Veronica te zien. De serie gaat vanaf 2016 in première in de Verenigde Staten.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.