SBS: Meer voetbal en online televisiezender S1.tv

SBS Broadcasting maakte vandaag de najaarsprogrammering bekend voor haar televisiezenders. SBS gaat meer voetbal brengen op televisie en SBS komt met een nieuw videoplatform voor vloggers.

Bekervoetbal naar SBS

SBS heeft de rechten verworven voor het uitzenden van wedstrijden van de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal. FOX behoudt de rechten over het live uitzenden van de wedstrijden van de KNVB-beker, maar vanaf de halve finale zullen de wedstrijden ook te zien zijn bij SBS. SBS is van plan de samenvattingen van de bekerduels vanaf aankomend seizoen uit te zenden. Vanaf de halve finales worden de wedstrijden live uitgezonden. Verdere details over de uitzendingen zijn nog niet bekend.

Internetkanaal S1.tv

SBS lanceert dit najaar een nieuwe internetzender die online video’s van verscheidene plekken op het web bundelt op één streamingkanaal. De naam van de zender is S1.tv en de zender gaat op 1 oktober van start. “Vloggers zijn de social influencers met wie SBS gaat werken”, legt Peter de Mönnink, voorzitter van SBS/Sanoma uit. Hij wil echter nog niet zeggen of de vloggers ook ruimte krijgen op de zenders.

Nieuwe programma’s

SBS brengt het aankomende seizoen nieuwe programma’s, waaronder Mindmasters Live, een talentenprogramma voor mentalisten. Kandidaten worden gecoacht door Uri Geller en Walter Rolfo en moeten ervoor zorgen de beste mentalisten van Nederland te worden. Mindmasters wordt gemaakt door de experts achter bekende mentalisten als Dynaoma en David Blaine. Het is nog niet bekend wanneer het programma van start gaat.

Rijdende Rechter naar SBS6

De Rijdende Rechter stapt over naar SBS6. “Na twintig jaar vond ik het tijd voor een nieuw begin.”, aldus rechter Frank Visser. Het nieuwe programma zal overigens niet De Rijdende Rechter gaan heten, maar wel in die lijn liggen. In maart 2016 komt het voor het eerst op de buis. Verdere details wil Visser voorlopig nog niet prijsgeven.

Meer informatie over de perspresentatie 2015 vind je via: http://www.sbs.nl/perspresentatie2015/

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.