Schaatsseizoen gaat weer van start bij de NOS

Vandaag start het schaatsseizoen weer en ook dit jaar zijn diverse schaatswedstrijden zowel nationaal als internationaal live te zien bij de NOS.

Kwalificatiewedstrijden World Cups

Van vandaag, vrijdag 2 tot en met 4 november, vinden de kwalificatiewedstrijden voor de World Cups plaats in Heerenveen. Alle wedstrijden worden live gestreamd via de website van de NOS.

Televisie

Op vrijdagavond is er op televisie een ruime samenvatting vanaf 00.16 uur, zaterdag rechtstreekse beelden vanaf 16.00 uur en zondag een live-verslag in de lange middaguitzending van NOS Studio Sport. De uitzendingen worden gepresenteerd door Dione de Graaff. Het commentaar bij de beelden wordt verzorgd door Herbert Dijkstra, Erik van Dijk en Martin Hersman. Alle uitzendingen zijn te zien op NPO 1.

Voor de luisteraars op NPO Radio 1 zit Sebastiaan Timmerman in Thialf. Hij is te horen met flitsen in de lopende programmering en in NOS Langs de Lijn.

Mannen en vrouwen

Vrijdag 2 november rijden de mannen de 500 meter en de 5 kilometer, de vrouwen doen de 1500 meter. Zaterdag staan de 500 meter en de 3 kilometer voor vrouwen op het programma en de 1500 meter voor mannen. De zondag begint met de 5 kilometer voor vrouwen, daarna de 10 kilometer voor mannen en voor beiden de 1000 meter. Sluitstuk van het weekend is de mass start, voor de mannen en voor de vrouwen.

KNSB

Onlangs maakte de KNSB en de NOS bekend dat ook de komende vier jaar de nationale schaatskampioenschappen te zien bij de NOS. De schaatsbond KNSB en de NOS hebben overeenstemming bereikt over een nieuw contract dat loopt tot en met het seizoen 2021-2022.