Schlagerzender NDR Plus op 5 juli van start

De Noord-Duitse publieke omroep NDR start op dinsdag 5 juli een nieuwe radiozender met de naam NDR Plus. De radiozender gaat zich voornamelijk richten op schlagermuziek uit de afgelopen 50 jaar.

Vorige week gingen er geruchten dat de zender zou gaan starten onder de naam NDR Gold. Een Duitse mediawebsite heeft zelfs proefuitzendingen gehoord waarin de naam werd gebruikt. Uiteindelijk heeft de omroep besloten om de zender NDR Plus te noemen.

Goedkeuring

De publieke omroep voor de Duitse deelstaten Nedersaksen, Hamburg, Sleeswijk-Holstein en Mecklenburg-Vorpommeren heeft eerder dit jaar de eerste goedkeuringen gekregen voor het plan. Nu het licht helemaal op groen staat kunnen de uitzendingen beginnen.

NDR Plus

“NDR Plus – Das norddeutsche Schlagerradio” gaat zich richten op Duitse volksmuziek en schlagermuziek. De nieuwe radiozender gaat uitzenden via digitale radio via de ether (DAB+) en Internet. De radiozender zal niet te horen zijn via de FM. De digitale radiozender NDR Traffic zal haar uitzendingen stoppen bij de start van de nieuwe radiozender met Schlagermuziek. Later dit jaar gaat de radiozender ook uitzenden via de satelliet.

Volksmuziek

De Norddeutscher Rundfunk is niet de eerste publieke omroep die een speciale radiozender start voor Duitse volksmuziek.De Bayerischer Rundfunk (BR) uit de Duitse deelstaat Beieren zendt al enige tijd de radioprogramma’s Bayern Plus en Bayern Heimat uit via onder andere DAB+, satelliet en Internet.

Op de website van de omroep legt Lutz Marmor van de omroep uit wat de luisteraars vanaf 5 juli kunnen verwachten.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.