Schlagerzender NDR Plus nu ook via satelliet te beluisteren

Per vandaag, woensdag 18 januari, is de schlagerzender NDR Plus ook te beluisteren via de satelliet. De uitzendingen zijn ongecodeerd in een groot deel van Europa te horen via de Astra 1-satelliet.

Start in juli 2016

De Noord-Duitse publieke omroep NDR (Norddeutscher Rundfunk) is in juli 2016 al gestart met de uitzendingen van de radiozender NDR Plus. De zender van de Norddeutscher Rundfunk was sinds juli te ontvangen via DAB+, Internet en de NDR-app.

NDR Plus

Het muziekformat van de radiozender bestaat uit Duitstalige volksmuziek, schlagermuziek uit de rest van de wereld, evergreens en instrumentale muziek. Naast non-stop muziek is er op de radiozender elk uur nieuws te horen en is er geregeld verkeersinformatie te horen.

Volksmuziek

De Norddeutscher Rundfunk is niet de eerste publieke omroep die een speciale radiozender voor Duitse volksmuziek is gestart.De Bayerischer Rundfunk (BR) uit de Duitse deelstaat Beieren zendt al enige tijd de radioprogramma’s Bayern Plus en Bayern Heimat uit via onder andere DAB+, satelliet en Internet.

Luisteren

De radiozender was sinds de start al te beluisteren via DAB+, de app van de publieke omroep en Internet. Per vandaag is de zender in een groot deel van Europa te ontvangen via de satelliet. De uitzendingen zijn te volgen via de Astra 1-satelliet op 19,2 graden oost via transponder 93 (12.265 MHz H)

Alle livestreams van de radiozenders van de NDR vind je hier. Meer informatie over de radiozender is te vinden op de website van NDR Plus.

Tweets:

https://twitter.com/RuedigerMark/status/821399883215159298