Serious Request-actie helpt 160.000 vrouwen en kinderen

3fmsrMet de opbrengst van de 3FM-actie Serious Request van vorig jaar december zijn 160.000 vrouwen en kinderen uit oorlogs- en conflictgebieden geholpen. Dat maakt het Rode Kruis donderdag in het 3FM-radioprogramma van dj Giel Beelen bekend.

In het programma presenteert Rode Kruis-ambassadeur Eric Corton de eerste verantwoording voor de besteding van het ingezamelde geld van de actie in 2011. Er werd toen een recordbedrag van ruim 8,6 miljoen euro opgehaald, dat later nog opliep naar bijna 8,9 miljoen euro.

‘Wij zijn blij met de brede aandacht voor de problematiek van moeders in conflictgebieden en de tot nu toe al geboekte resultaten’, zegt 3FM-zendermanager Wilbert Mutsaers. ‘In korte tijd is het Rode Kruis in staat geweest heel veel mensen te helpen die veel of alles kwijtraakten door oorlog of conflicten. Het bedrag dat tijdens 3FM Serious Request is ingezameld, ging volledig naar het Rode Kruis.’

De vrouwen en kinderen werden geholpen met onder meer voedsel, huishoudelijke materialen en zaken om een eigen inkomen te kunnen genereren. Dat gebeurde in 18 verschillende landen, waaronder Colombia, Ivoorkust, Mali, Niger, Irak, Gambia en Somalië. Van het geld zijn ook waterputten en wc’s aangelegd, waardoor vrouwen en kinderen weer beschikken over schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen.

3FM maakt dinsdag bekend welke drie dj’s vanaf 18 december 6 dagen niet eten en betaald verzoekplaten draaien in het Glazen Huis, dit jaar in Enschede. In die 3FM Serious Request-actie staat de wereldwijde babysterfte centraal (Persbericht 3FM)