Serious Request Kenia viert lustrum

3fmsrSerious Request Kenia, het Glazen Huis, wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd en opnieuw in samenwerking met Ghetto Radio Kenya en 3FM. De 3 Keniaanse DJ’s (Esther, Solloo en Mbusii) verblijven van 19 -24 December in het Glazen Huis zonder eten om aandacht te vestigen op het thema: Vote4Peace Vote4Kenya. 

Het Glazen Huis Kenia is gesitueerd in Nairobi centrum, tegenover het Hilton Hotel. Tijdens Serious Request kunnen Keniaanse jongeren muziek aanvragen met een boodschap die bijdraagt aan een vreedzame verkiezingsperiode, Presidential Elections Kenia staan gepland voor 4 Maart 2013. De vorige verkiezingen in Kenia liepen volledig uit de hand met als gevolg honderden doden en een verscheurde natie.

Op het terrein van Serious Request zullen dagelijks workshops worden georganiseerd om met discussie en voorlichting jongeren te betrekken in democratische beginsels. Daar valt ook onder de mogelijkheid voor Kenianen om een aanvraag te doen voor een ID card en een Voters registration. De campagne wordt ondersteund door het Keniaanse Rode Kruis en de ICC.

Via Google+ worden dagelijks ‘hang outs’ georganiseerd (wereldwijd te volgen via Google+ en Youtube), waarin ook alle huidige presidentskandidaten zullen deelnemen (daaronder ook Uhuru Kenyatta, momenteel gedagvaard door het ICC in Den Haag).

Het evenement wordt live gestreamd op video, te zien via www.thisisafrica.me en www.3fm.nl. 3FM zal dagelijks video reportages verzorgen via hun reporter Rudy Mackay ter plekke.