Serious Request vanavond van start

3fmsrIn het Glazen Huis van 3FM’s Serious Request worden woensdagavond de DJ’s Giel Beelen, Paul Rabbering en Coen Swijnenberg door Epke Zonderland opgesloten.  Epke Zonderland, sluit tussen 20.30 en 20.45 uur het Glazen Huis in Leeuwarden. Dit jaar wordt er aandacht gevraagd voor kinderen die jaarlijks onnodig sterven aan de gevolgen van diarree. Dit is een stille ramp die het gevolg is van gebrek aan schoon drinkwater, zeep en toiletten.

Stille ramp
De drie DJ’s die van 18 tot en met 24 december het Glazen Huis in Leeuwarden gaan er in die week alles aan doen om zoveel mogelijk aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de aanpak van deze stille ramp. Het Rode Kruis helpt met schoon drinkwater en zeep, met de bouw van sanitaire voorzieningen, en met training en informatie over het belang van goede hygiëne. Elk jaar sterven ruim 800.000 kinderen aan diarree, elke dag 2200 kinderen. Dat zijn ruim 70 volle schoolklassen per dag.

De DJ’s van 3FM sluiten zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie en zijn online te volgen. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie.

Overal te volgen
De actie van 3FM is de komende dagen te volgen via natuurlijk 3FM maar ook op Nederland 3 en 101TV. 101TV is bij vrijwel alle digitale televisieaanbieders de komende dagen te vinden in het digitale basispakket. Daarnaast is de actie natuurlijk ook uitgebreid te volgen via Internet: http://seriousrequest.3fm.nl/

Meer Glazen Huizen
Niet alleen in Leeuwarden is er een Glazen Huis voor het goede doel te vinden, ook andere (lokale) omroepen doen mee aan de actie Serious Request. Zo heeft Alphen Stad FM/TV een eigen Glazen Huis midden in het centrum van Alphen aan den Rijn. Ook deze actie is live te volgen via radio, televisie en Internet. Morgen start in Sneek de actie Serieus Verzoek van RadioNL.