Simone FM viert 20-jarig bestaan in “hectisch radiolandschap”

De regionale commerciële radiozender Simone FM bestaat dit jaar 20 jaar. De radiozender uit Noord Nederland begon haar uitzendingen op 5 januari 1998.

“Echte radio”

Anno 2018 bevindt de regionale commerciële radiozender zich in een “hectisch regionaal radiolandschap”. Maar volgens de radiozender blijft de slogan van de radiozender na 20 jaar nog steeds een hele duidelijke: Simone FM – ECHTE RADIO.

Start via de kabel

De eerste jaren was de radiozender alleen op de kabel te beluisteren in delen van Groningen en Drenthe. In 2003 ging de radiozender ook van start in de ether met drie FM-frequenties in Groningen, Hoogezand en Emmen. In de periode tussen 1998 en 2003 heeft de radiozender ook enige tijd uitgezonden via de lokale omroep van Stadskanaal (Lok 105.3). Anno 2018 is de radiozender via zes FM-frequenties in Noord Nederland en ook te beluisteren in de digitale ether (DAB+).

Opstap

Simone FM is al die jaren een opstap gebleken voor talent dat een landelijk station ambieerde. Enkele dj-namen die het tot de landelijke radio zijn ‘doorgebroken’: Jordi Warners (SLAM); Martijn Biemans (538 en Qmusic) en Anton Griep (Qmusic). Andere Simone FM-coryfeeën maakten een overstap naar de publieke omroep: Martijn Woering (hoofd techniek RTV Noord) en René Steenbergen (RTV Noord).

Feest

Simone FM laat dit 20 jarig jubileum niet aan zich voorbij gaan. “In het hectische regionale radiolandschap, waar het een komen en gaan is van omroepen, zijn we er trots op dat deze mijlpaal is bereikt. Het hele jaar door zullen er acties en activiteiten worden gehouden voor onze luisteraars en onze adverteerders. Er zullen over het jaar heen enkele grote prijzen worden verloot en bijzondere live-uitzendingen vanaf locatie. Daarbij wordt uiteraard onze inmiddels overbekende rode Engelse dubbeldeksbus ingezet. En aan een feest voor onze luisteraars wordt momenteel ook hard gewerkt.“, aldus de radiozender in een persbericht.

Toekomst

De plannen voor de toekomst van Simone FM zijn lastig te bepalen aldus de radiozender. “Er is door allerlei soms bizarre ontwikkelingen in de radiomarkt moeilijk een goede richting te bepalen. De ambitie bij Simone FM is om in ieder geval de huidige positie vooral verder te verstevigen in haar regio.“, aldus de radiozender.

Luisteren

Simone FM is in delen van Noord Nederland te beluisteren via FM, DAB+, diverse (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Sociale media:

https://www.facebook.com/echteradio/posts/1596864473714590:0