Siska, Linde en Eva presenteren Music for Life op Studio Brussel

De DJ’s Linde Merckpoel, Siska Schoeters en Eva De Roo presenteren de tiende Music For Life op Studio Brussel. Het is voor het eerst dat de benefietactie van de jongerenzender van de VRT enkel door vrouwen wordt gepresenteerd.

Music for Life

Music For Life is de jaarlijkse actie van de Vlaamse jongerenzender Studio Brussel en het Rode Kruis in Vlaanderen. Het evenement vond de eerste zes jaar plaats in de laatste week voor kerst en was toen vergelijkbaar met het 3FM’s Serious Request. In de eerste vijf edities hadden de Vlaamse en Nederlandse versie hetzelfde thema. Vanaf 2012 koos de Vlaamse radiozender voor een andere formule zonder glazen huis of fondsenwervingscampagne. Ook dit jaar is dat het geval.

Tiende editie

Tijdens de week voor Kerstmis, van 18 tot en met 24 december, organiseert Studio Brussel de tiende editie van de inzamelactie Music For Life. Net als de voorbije twee edities bepalen de deelnemers zelf welk goed doel ze ondersteunen onder het motto: “Iedereen zorgt voor iedereen”. Siska, Linde en Eva gaan een week lang live radio maken vanop De Schorre in Boom. Alle mensen die deelnemen aan de actie kunnen zelf kiezen voor welk goed doel ze geld inzamelen. De acties kunnen geregistreerd worden op de website dewarmsteweek.be.

Warmathon

Nieuw dit jaar is de Warmathon. In vijf Vlaamse steden worden tijdens De Warmste Week van Music For Life loopevenementen georganiseerd. Het geld dat daarmee wordt ingezameld wordt verdeeld onder alle goede doelen, meer dan duizend, die door de Vlamingen geregistreerd werden voor Music for Life. Inschrijven kan op dewarmsteweek.be en kost 12 euro. Daarvan gaat 10 euro naar Music for Life. Met de overige 2 euro ben je als loper verzekerd.

2014

Vorig jaar konden de luisteraars kiezen uit 870 goede doelen tijdens Music for Life. Er werden in totaal 2040 acties georganiseerd en die leverde 2.727.405 euro op.

Tweets

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.