SKV Veendam biedt Ultra HD-zender Festival 4K

Kabelaar SKV uit Veendam is naar eigen zeggen de eerste Nederlandse provider met een 4K zender in haar aanbod. De Nederlandse Ultra HD-zender Festival 4K is vanaf nu als demonstratiekanaal beschikbaar. Om de zender te zien hebben abonnees wel een tv-toestel nodig dat geschikt is voor deze hoge beeld- en geluidskwaliteit in HEVC 265 codec.

Fesitval 4K

Festival 4K is een ‘feel good zender’. De nadruk ligt op het bieden van de beste pop, rock, jazz, dance, musical, modern circus, opera en stadionshows. Het kanaal is bij SKV te zien via kanaal 888.

Uitbreiding programmering

De programmering bestaat op dit moment uit blokken van zes uur die achter elkaar herhaald worden. De zender wil in de loop van het jaar de programmering naar blokken van twaalf uur uitbreiden. Uiteindelijk moet er in 2017 een unieke 24-uurs programmering te zien zijn.

Ultra HD

Op het nieuwe tv-kanaal zijn muziek- en theaterevenementen te zien met een geluidskwaliteit van honderd procent Dolby Digital Audio en een volwaardige 4K Ultra HD-beeldkwaliteit, met een beeldresolutie van 4320 horizontale en 2160 verticale pixels. De zender heeft een eigen YouTube-kanaal met previews die op de computer een goede indruk geven van de hoge beeld en geluidkwaliteit.

Nederlandse zender

De nieuwe Ultra HD zender is een initiatief van de Nederlandse mediaondernemers Jur Bron en Gerard Ardesch. Festival 4K wordt door het Steenwijk gevestigde bedrijf Basmedia technisch gefaciliteerd. Jur Bron en Gerard Ardesch zijn ook eigenaren van de tv-zenders TV Oranje, SchlagerTV en Nashville TV. Deze zenders zijn ook te zien via SKV.

De verwachting is dat ook aanbieder Plinq, dat haar diensten aanbiedt via de glasvezel binnen afzienbare tijd overgaat tot de distributie van Festival 4K.

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.