Sky Radio een week lang in het teken van de jaren 90

Tot en met vrijdag staat Sky Radio in het teken van de jaren 90. Op de radiozender wordt de komende dagen de We Like The 90’s Top 500 uitgezonden.

Robbie Williams op nummer 1

De luisteraars van Sky Radio hebben Angels van Robbie Williams gekozen als beste song uit de nineties en deze plaat staat hiermee op nummer 1 in de We Like The 90’s Top 500. Tot en met vrijdag 23 september staat de radiozender van 09.00 uur tot 17.00 uur in het teken van 90’s en komen naast Williams de grootste 90’s artiesten als Marco Borsato,
Britney Spears, Vengaboys en Spice Girls voorbij.

“De jaren 90 waren eigenlijk fantastisch”

Uunco Cerfontaine, Station Director Sky Radio: “De jaren ’90 waren eigenlijk fantastisch. De wereld was relatief rustig, de beurs ging alleen maar omhoog en je huis werd elk jaar 10% meer waard. Ook muzikaal gebeurde er veel in de 90’s. Het was de tijd van de gimmick muziek zoals eurodance en happy hardcore, je had de battle of the girl- en boybands zoals Spice Girls en Backstreet Boys, de Grunge van Nirvana, een nieuwe lichting Nederpop met Marco Borsato en BLØF, en er zijn tijdloze popclassics gemaakt door Coldplay, Bryan Adams en Robbie Williams. Deze mix van geinige gimmicks en tijdloze superhits is duidelijk terug te zien in onze 90’s-lijst”.

Top 500

Uit de lijst blijkt dat Marco Borsato de meest genoteerde artiest is in de hitlijst. De zanger staat in totaal met 13 hits in de lijst, waaronder Margherita, Ik Leef Niet Meer Voor Jou, Vrij Zijn en Binnen. Daarnaast is Borsato de hoogst genoteerde Nederlandse artiest met Dromen Zijn Bedrog op #5. Naast Marco Borsato zijn ook de 90’s hits van Phill Collins (13 hits, waaronder 4 met Genesis), George Michael (9 hits), Bryan Adams (7 hits), Tina Turner (7 hits) en Michael Jackson (7 hits) enorm populair. De complete lijst is te vinden via de website van Sky Radio.

Sky Radio

Sky Radio is landelijk te ontvangen via FM en DAB+, via alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd op Internet. Naast Sky Radio zijn er online ook diverse themazenders van de non-stop muziekzender te beluisteren.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.