Slam!TV niet langer beschikbaar op internet

Slam!TV is sinds kort niet langer beschikbaar op internet; referenties naar de televisiezender zijn verdwenen van de website van de (radio)zender Slam! De tv-zender heeft daarmee geen aanwezigheid meer op internet.

Radiocorp

Sinds 1 oktober is de radio- en tv-zender (net als Juize) in handen van Radiocorp. Radiocorp wordt sindsdien voor 60 % gecontroleerd door de Oostenrijker Karl Habsburg. Ook radiozender 100%NL is onderdeel van Radiocorp. Daarvoor was de radiozender met de bijbehorende televisiezender in handen van de 538 Groep. De zender was sinds de start te bekijken via Internet.

“Niet meer online aangeboden”

Herbert Visser (directeur, oprichter en 20% aandeelhouder van Radiocorp Holding), zegt desgevraagd dat Slam!TV gewoon blijft bestaan, maar ‘enkel niet meer online wordt doorgegeven’. De radiozender Slam! biedt wel een videoversie middels een webcam van de radiozender Slam! via haar website.

Slam!TV blijft volledig van Radiocorp

Slam!TV is en blijft – net als de radiozender (via Slam!FM BV) volledig in handen van Radiocorp Holding. 100%NL heeft ook een tv-zender (100%NL TV) die in een joint venture met Stingray wordt geëxploiteerd. Ook 100%NL TV kent thans geen website of referenties op de website van de radiozender 100%NL.

Start

Slam!TV startte op 1 februari 2007 toen Lex Harding, Marcel Dijkhuizen en Ruud Hendriks de zender in bezit hadden. Slam!TV bestaat aldus over enkele weken 10 jaar en heeft nagenoeg al die tijd ook op internet uitgezonden.

Pluspakket

De zender wordt uitgezonden in onder andere het pluspakket van KPN Interactieve TV (alsmede de KPN-merken XS4all en Telfort), het Movies & Series XL pakket van Ziggo, Vodafone/T-Mobile Thuis, Extra TV bij Caiway, het pluspakket van KabelNoord, Delta, KabelTex, Kabelnet Veendam, Sparql Premium (Tweak), alsmede bij onder andere de providers Plinq en Stipte. Van juni 2011 tot juni 2013 ook uitgezonden via Digitenne totdat Xite diens plek overnam.

Contracten

Of het einde van de online uitzendingen een verband heeft met al dan niet vernieuwde distributiecontracten met bijvoorbeeld KPN en/of Ziggo is onduidelijk; Herbert Visser zegt daarover: ‘Er zijn vragen waarop ik vanwege de bedrijfsvertrouwelijkheid geen antwoord wens te geven. Dit is er zo een’.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.