Slotdag Top 2000 live te volgen bij NPO Radio 2

Vandaag, zondag 31 december, is de slotdag te horen van de Top 2000 editie 2017 bij NPO Radio 2. Vlak voor de jaarwisseling zal de nummer 1 van deze negentiende editie te horen zijn.

Eerste Kerstdag van start

De Top 2000 is op Eerste Kerstdag van start gegaan. Vandaag, Oudjaarsdag, is de laatste dag al weer van deze editie. In deze editie komen de hoogst genoteerde nummers uit de ‘lijst der lijsten’ voorbij.

Top 5

‘Bohemian Rhapsody’ van Queen is opnieuw de populairste plaat in de Top 2000 van NPO Radio 2. De verdere top 5 van de lijst ziet er als volgt uit: 2. ‘Hotel California’- Eagles, 3. ‘Stairway To Heaven’ – Led Zeppelin, 4. ‘Piano Man’ – Billy Joel en ​5. ‘Child In Time’ – Deep Purple.

Queen

Het is niet de eerste keer dat de plaat ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen op nummer 1 staat: het is inmiddels de veertiende keer dat deze single bovenaan de lijst staat. Vorig jaar stond de popklassieker eveneens bovenaan de lijst.

Daarvoor stonden achtereenvolgens ‘Hotel California’ van Eagles en ‘Imagine’ van John Lennon op de eerste plek. ‘Hotel California’ stond nog één keer op nummer 1, namelijk in 2010. De enige lijstaanvoerder van Nederlandse bodem was ‘Avond’ van Boudewijn de Groot in 2005.

NPO Radio 2

De slot van de NPO Radio 2 Top 2000 is te beluisteren via NPO Radio 2. De radiozender is in heel Nederland te beluisteren via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

NPO Cultura

Via het digitale themakanaal NPO Cultura is tot en met eind dit jaar de ‘lijst der lijsten’ te volgen met live beelden vanuit het Top 2000 Café. Voor de gelegenheid is NPO Cultura bij vrijwel alle digitale televisie-aanbieders in het basispakket te zien. Bij kabelaar Ziggo is de zender te volgen via kanaal 222. Bij KPN/Telfort/XS4all is de zender te zien op kanaal 23. Een overzicht van de kanalen per aanbieder vind je hier. De beelden zijn ook live te zien via de website van NPO Radio 2.

Top 2000 Café

Luisteraars van de radiozender konden het evenement ook live meemaken in het Top 2000 Café in Beeld en Geluid in Hilversum. Dit leverde ook dit jaar weer een bezoekersrecord op. Afgelopen week kwamen er maar liefst 31.000 bezoekers naar Beeld en Geluid in Hilversum. Het record van 28.962 bezoekers van het Top 2000 Café, dat vorig jaar behaald is, is hiermee verbroken.

Spotify

Mocht je geen genoeg krijgen van de Top 2000. Vrijwel de gehele editie van de Top 2000 van dit jaar is ook te beluisteren via Spotify.