Smart TV-app FOX Sports nog steeds niet beschikbaar

De FOX Sports applicatie is nog steeds niet beschikbaar op smart-tv’s. Twee maanden na de start van het Eredivisie-seizoen is het de televisiezendernog steeds niet gelukt om de app werkend te krijgen.

De FOX Sports Smart tv-app is beschikbaar voor Samsung en Philips tv-toestellen maar functioneert al een aantal maanden niet meer.

Melding

Klanten krijgen al enige maanden de melding dat gewerkt wordt aan een update. Deze melding is sinds begin september vervangen door de melding dat het bedrijf ‘deze maand’ werkt aan de ‘vernieuwde FOX Sports Smart TV app’.

Bug

Navraag bij de televisiezender leert dat de app nog steeds niet beschikbaar is. Inmiddels zou de app wel zijn opgeleverd door de fabrikant maar er zou nog een bug in zitten waardoor de app nog niet gebruikt kan worden. Het is niet duidelijk wanneer de applicatie alsnog weer gaat functioneren.

Streamen

De sportzender adviseert klanten via de app van de tv-aanbieder te ‘streamen’ naar de televisie vanaf de computer, of de computer aan te sluiten op de televisie of via Apple TV of Google Chromecast te kijken. Deze oplossingen zijn tamelijk gebruikersonvriendelijk voor Samsung en Philips smart-tv bezitters die tot vorig seizoen wel toegang hadden tot de applicatie.

Oude televisie

Smart-tv’s van voor het bouwjaar 2016 krijgen sowieso geen ondersteuning meer van de sportzender voor de app.