Smartphone LG met DAB+ vanaf vrijdag te koop

LG brengt haar smartphone met DAB+-ontvanger vanaf vrijdag op de Nederlandse markt. De LG Stylus 2 DAB+ komt met een adviesprijs van 299 euro in de winkel te liggen.

Tot op heden waren de smartphones voornamelijk voorzien van FM-radio’s. Met de komst van een speciale versie van LG Stylus 2 komt daar verandering in.

Radiodays Europe 2016

Eind februari werd er al een vooraankondiging gedaan dat er een smartphone met DAB+ van een grote fabrikant op komst zou zijn die over de ontvangst van digitale radio via de ether zou beschikken. LG heeft de smartphone onthuld tijdens de ‘Radiodays Europe 2016’ in Parijs in maart jl. De telefoon wordt uitgebracht in Oostenrijk, België, Duitsland, Italië, Noorwegen, Groot-Brittannië en Nederland.

App

De LG Stylus 2 wordt naast de mogelijkheid tot het ontvangen van de digitale ethersignalen geleverd met een speciale app waarmee naar radiozenders via de digitale ether geluisterd kan worden. Daarnaast kunnen radiozenders en app-ontwikkelaars hun eigen app voorzien van een optie om te luisteren via DAB+.

LG Stylus 2

De LG Stylus 2 heeft verder een 5,7″-scherm met resolutie van 1280×720 pixels en is voorzien van het besturingssysteem Android versie 6.0. Het toestel heeft een 13-megapixelcamera aan de achterzijde en een 8 mp camera aan de voorzijde van het toestel. Een adviesprijs heeft het elektronicabedrijf nog niet bekend gemaakt. Ook is niet duidelijk of alle LG Stylus 2 toestellen worden voorzien van de DAB+-mogelijkheid of dat het gaat om een speciale versie.

Op de website van LG is meer informatie te vinden over de fabrikant

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.