Speciale thema-uitzending What The World Needs Now op NPO Radio 2

Vanavond voegen Leo Blokhuis en Henk van Steeg hun programma’s op NPO Radio 2 samen voor een vier uur durende uitzending met als thema ‘What The World Needs Now’.

Positief, liefdevol en hoopvol geluid

De uitzending is gericht op een positief, liefdevol en hoopvol geluid, naar het voorbeeld van het internetplatform ‘What The World Needs Now’, waarop Nederlandse artiesten zich uitspreken voor een respectvolle samenleving en tegen een cultuur van angst en uitsluiting. De speciale thema-uitzending waarin het lied over hoop, inspiratie of protest centraal staat, is tussen 20.00 en 24.00 uur te horen op NPO Radio 2.

Artiesten

In de uitzending brengen verschillende artiesten, die ook een bijdrage leverden aan het platform, hun lied live ten gehore, onder anderen Paul de Munnik, The Pilgrims, Tangarine, Rachel Louise, VanWyck. Daarnaast draaien Leo Blokhuis (BNN-VARA) en Henk van Steeg (EO) tijdens de speciale uitzending de favoriete liedjes van luisteraars over hoop, inspiratie of protest. Luisteraars kunnen deze aanvragen via de website van de radiozender en via de NPO Radio 2 app.

Daarnaast spreken Blokhuis en Van Steeg met gasten die op een andere manier een positieve of hoopvolle bijdrage aan ons land leveren, zoals Joris Luyendijk met zijn platform ‘Kunnen we praten’.

What The World Needs Now

“What The World Needs Now is een platform dat geheel vanuit idealisme is gebouwd, dat hoopt een bijdrage te kunnen leveren aan een veelkleurige, respectvolle samenleving”, zegt Leo over het project. “De liedjes die je hier kunt beluisteren zijn hier niet te koop. Ze zijn ingediend door de artiesten zelf en het is aan de artiesten om daar al dan niet verder iets mee te doen.” Hij omschrijft de site zelfs als ‘een bijdrage aan een liefdevol klimaat in ons land, zonder bijoogmerk’.

Jackie DeShannon

Het platform heeft What The World Needs Now, naar de gelijknamige song van Jackie DeShannon uit 1965. Boven de site prijkt een citaat van zangeres Nina Simone: “It is an artist’s duty to reflect the time in which we live.” Volgens Leo is die oproep van Nina Simone nu “actueler dan ooit”.

Nadat zijn eigen vrouw Ricky Koole al een voorzetje had gegeven met een cover van ‘Desperado’, opgedragen aan Donald Trump, volgden onder anderen Iris Hond, Brainpower, Paul de Munnik, Bertolf, Roel van Velzen, Gé Reijnders, Syb van der Ploeg en Diggy Dex met gratis te beluisteren nummers om het initiatief te ondersteunen.

De uitzending is vanavond, zondag 12 maart, tussen 20 en 24 uur te beluisteren op NPO Radio 2. De radiozender is te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en Internet.

Tweets: