Spike per 1 maart bij meer aanbieders 24 uur per dag te zien

De televisiezender Spike is vanaf 1 maart bij meer aanbieders dan alleen Ziggo 24 uur per dag te zien. Dit bericht eigenaar Viacom International Media Networks in een persbericht.

Aanbieders

Sinds december 2016 heeft de televisiezender al een eigen kanaal bij aanbieder Ziggo. Bij andere aanbieders moet Spike nog het kanaal delen met Nickelodeon. Daar komt per 1 maart bij aanbieders, KPN, Telfort, XS4ALL, Caiway, T-Mobile Thuis en Glashartmedia verandering in. Ook bij deze aanbieders krijgt de zender een eigen kanaal er is daardoor 24 uur per dag te zien.

Kanalen

Bij KPN/Telfort en XS4ALL is Spike per 1 maart te zien op kanaal 13 en Nickelodeon op kanaal 33. Bij Caiway is Spike te zien op kanaal 18 en Nickelodeon op kanaal 52 en bij T-Mobile Thuis (voorheen Vodafone Thuis) is Spike vanaf 1 maart te zien op kanaal 19 en Nickelodeon op kanaal 171.

Bij Glashartmedia is Spike vanaf 1 maart te zien op kanaal 13 en Nickelodeon op kanaal 34. KPN zal de zender ook als apart kanaal gaan aanbieden via haar online televisiedienst KPN Play op kanaal 13. Nickelodeon zal hier uit het aanbod verdwijnen. Volgens Viacom zullen zowel Spike als Nickelodeon bij deze aanbieders in HD-kwaliteit worden aangeboden.

Tevreden

Viacom is tevreden over de groei van de zender. De zender zou in de doelgroep 20-49 jaar een marktaandeel hebben van 0,9% en 1,2% onder millennials. De zender ging op 1 oktober 2015 van start met haar uitzendingen.