Spoeddebat gemeenteraad Den Haag live op TV

rtvwestHet spoeddebat in de Haagse gemeenteraad over de spanningen in de stad is donderdag vanaf 19.30 uur rechtstreeks te zien op TV West, Den Haag TV en te volgen via de Omroepwest.nl. Het debat wordt gehouden op initiatief van de oppositiepartijen Groep de Mos, SP en PVV naar aanleiding van de uit de hand gelopen demonstraties in de Schilderswijk in Den Haag, en de kritiek op het uitblijven van een reactie van het stadsbestuur.

Afgelopen zondag liep een anti-IS-demonstratie in de Schilderswijk uit de hand toen een groep boze bewoners een tegendemonstratie organiseerde. Het is niet de eerste keer dat demonstraties in Den Haag uit de hand lopen. De partijen die het initiatief namen voor dit spoeddebat willen weten hoe dit mogelijk is. Ook de rol van burgemeester Van Aartsen wordt door Groep de Mos, SP en PVV flink bekritiseerd. Van Aartsen kwam niet eerder terug van vakantie en liet het besturen van de stad over aan de locoburgemeesters Rabin Baldewsingh (PvdA), Joris Wijsmuller (Stadspartij) en Tom de Bruijn (D66). Na de rellen van afgelopen zondag weigerde het stadsbestuur ieder commentaar. Dat is de oppositiepartijen een doorn in het oog.

Het spoeddebat in de gemeenteraad wordt rechtstreeks uitgezonden op TV West, Den Haag TV, is te volgen via Omroepwest.nl, de Omroep West app en via @OmroepWest op Twitter waarop verslaggevers vanuit de raadzaal live verslag doen. Op de website van de regionale omroep Omroepwest.nl wordt ook een liveblog bijgehouden waarop alles is te volgen. De uitzending van het spoeddebat is te zien vanaf 19.30 uur op TV West. De eindtijd is afhankelijk van de lengte van het debat. 

TV West is te ontvangen via diverse (digitale) televisiepakketten en wereldwijd via Internet. Den Haag TV is te ontvangen in de regio Den Haag via de kabel. Den Haag TV is in de regio Den Haag te zien via kanaal 40 via het digitale televisiepakket van Ziggo.