Sport1 verwerft rechten EK- en WK-kwalificatieduels

sport1Betaalzender Sport1 heeft de uitzendrechten verworven van de EK- en WK-kwalificatieduels voor EURO 2016 en het WK 2018. Sport1 zendt per speelronde verschillende wedstrijden rechtstreeks uit. De duels worden voortaan verspreid over drie speeldagen. “Dit betekent dat onze zender tot en met 2018 liefst 230 topwedstrijden live brengt. Liefst 230 kwalificatieduels live, telkens drie dagen topvoetbal”, aldus Sport1. 

Andere opzet
De opzet van de kwalificatietoernooien is gewijzigd. De meeste wedstrijden worden in het weekend afgewerkt en toplanden zullen niet langer gelijktijdig spelen. Daarnaast laat Sport1 alle wedstrijden van het Nederlands Elftal in samenvatting zien en zijn ook van alle andere duels de hoogtepunten in een apart samenvattingsprogramma te bekijken. De kwalificatieduels voor het EK 2016 in Frankrijk beginnen in september 2014.

‘Op voetbalgebied was dit het belangrijkste rechtenpakket dat op de markt was. Ik ben blij dat we erin geslaagd zijn om in deze sterk concurrerende markt juist deze rechten te verwerven’, aldus Will Moerer, Vice-President Film1/Sport1.