Sportliefhebber komende week op de eerste rij bij NOS

Sportliefhebbers komen de komende week ruimschoots aan hun trekken bij de NOS. Tot en met 30 augustus doet de NOS verslag van vijf grote sportevenementen. Het WK Atletiek, het WK Judo, de EK Hockey, het EK Paardensport (vijf disciplines) en de Ronde van Spanje. Met dagelijks rechtstreekse uitzendingen en live-streams.

WK Atletiek

Van zaterdag 22 augustus tot en met zondag 30 augustus 2015 worden in Peking de wereldkampioenschappen atletiek gehouden. Na het voor Nederland zeer succesvol verlopen EK van 2014 zijn de verwachtingen in China hooggespannen. Kanshebbers voor Nederland zijn onder andere Dafne Schippers, Sifan Hassan en Nadine Broersen.

WK Judo

Het WK judo 2015 vindt van 24 tot en met 30 augustus plaats in 2015 in Astana. Met voor Nederland het maximale aantal van achttien deelnemers. In het keurkorps van vrouwenbondscoach Marjolein van Unen en mannencoach Maarten Arens natuurlijk toppers als Henk Grol, Marhinde Verkerk en Kim Polling. Het drietal veroverde recent op de Europese Spelen in Bakoe goud. De laatste keer dat het Wilhelmus klonk op een WK was in 2009. Verkerk werd destijds in Rotterdam wereldkampioen.

EK Hockey

Londen is van 21 tot en met 30 augustus het toneel van de Europese kampioenschappen hockey, voor mannen en vrouwen. Het toernooi wordt gehouden in een nieuw stadion op het Queen Elizabeth Olympic Park. Bij de mannen strijden de acht beste nationale teams om de Europese titel. Naast vicewereldkampioen Nederland is ook Europees kampioen van 2013 Duitsland van de partij. Bij de vrouwen doen ook acht landen een gooi naar de titel. Met als grootste favorieten Duitsland (Europees Kampioen van 2013) en Nederland (wereldkampioen in 2014).

Ronde van Spanje

Zaterdag gaat de 70ste editie van de Vuelta Ciclista a Espana van start met een ploegentijdrit in Puerto Banús, bij Marbella. De ronde eindigt zondag 13 september in Madrid. Op doordeweekse dagen een tv-samenvatting in de reguliere uitzending, in het weekend live. Behalve Tourwinnaar Chris Froome, komen ook Nairo Quintana en Alejandro Valverde aan de start.

EK Paardensport

Het CHIO in Aken is dit jaar gastheer van de Europese kampioenschappen springen, dressuur, vierspanmennen, voltige en reining. Aken is daarmee het eerste evenement in de geschiedenis waar maar liefst vijf EK’s tegelijk worden verreden. Een recordaantal van achttien landen heeft zich ingeschreven. Voor Nederland komen onder anderen de springruiters Jeroen Dubbeldam, Gerco Schröder en Jur Vrieling in actie. Bij de dressuur maken Edward Gal en Hans Peter Minderhoud deel uit van de Nederlandse équipe.

De bovengenoemde evenementen zijn te zien via onder andere NPO 1, de website http://www.nos.nl en het digitale themakanaal NPO Sport. Een overzicht van de uitzendtijden is te vinden via NOS.nl

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.