Stadsradio Zoetermeer boos op gemeente Zoetermeer

lokaleomroepStadsradio Zoetermeer is boos op de gemeente Zoetermeer over de manier waarop de uitzendvergunning voor de komende vijf jaar is vergeven aan de huidige lokale omroep: Zoetermeer FM (ZFM). Het Algemeen Dagblad bericht dat StadsRadio Zoetermeer de kwestie inmiddels heeft voorgelegd aan het Commissariaat voor de Media. Stadsradio Zoetermeer, momenteel actief als radiozender op Internet, deed ook een gooi naar de uitzendvergunning voor de gemeente Zoetermeer. 

 

De voorzitter van StadsRadio Zoetermeer, Ronald Schildknegt, reageert teleurgesteld in het Algemeen Dagblad over de gang van zaken rond het toekennen van de vergunning aan ZFM: “Wij zijn door de gemeente zelf benaderd om mee te dingen naar de frequentie en de subsidie. Het is een lang traject geweest om aan alle eisen te voldoen maar voordat er over de frequentie werd besloten in de gemeenteraad, was alles in orde. Uiteindelijk heeft de gemeente de frequentie (red: vergunning) zonder duidelijke reden aan ZFM gegund.” Stadsradio Zoetermeer heeft de kwestie daarom voorgelegd aan het Commissariaat voor de Media in Hilversum die over een paar weken een uitspraak doet.

ZFM laat in een reactie aan het Algemeen Dagblad weten dat zij het “opmerkelijk” vindt dat de gemeente een andere partij heeft gevraagd om in te schrijven op de licentie. ZFM is wel blij met de unanieme steun van de gemeente. De gemeente Zoetermeer moet de keuze voor ZFM nu motiveren aan het Commissariaat. De gemeente zelf kon volgens het AD niet reageren op de gang van zaken rond het toekennen van de zendvergunning.

ZFM is momenteel actief als lokale omroep in Zoetermeer met de radiozender ZFM. Deze radiozender is dankzij een krachtige etherfrequentie te horen in een groot deel van Zuid-Holland via 96,2 MHz. Daarnaast is ZFM actief met de televisiezender ZFM Infobox. ZFM Infobox is via het digitale basispakket van Ziggo te ontvangen in de gehele regio Zoetermeer/Den Haag. Daarnaast is de ZFM Infobox ook te ontvangen via het analoge kabelnetwerk van Ziggo en KPN Glasvezel.