Stembus voor Gouden RadioRing geopend, talenten op KX Radio

Zojuist is de stembus voor de Gouden RadioRing geopend. Het publiek kan vanaf nu stemmen op het beste radioprogramma van Nederland. Donderdagavond worden de “ringen” uitgereikt tijdens het RadioGala in theater Gooiland in Hilversum.

Programma’s

Er kan gestemd worden op de programma’s Ekdom in de Ochtend (NPO Radio 2), Top 2000 (NPO Radio 2) of Helemaal Haandrikman. Het is voor het eerst in het bestaan van de radioprijs dat er ook gestemd kan worden op een radio-evenement.

RadioGala

Tijdens het RadioGala, gepresenteerd door AVROTROS-dj Jan-Willem Roodbeen, worden donderdag naast deze Ring de prijzen uitgereikt voor beste radioman, radiovrouw en de prijzen van de jury, de Marconi Awards, voor aanstormend talent, meeste impact en beste zender.

Radio en televisie

Tineke de Nooij ontvangt die avond de Marconi Oeuvre Award. Het RadioGala wordt live uitgezonden op NPO 101TV en de belangrijkste momenten zijn live te beluisteren op NPO Radio 2. NPO 101TV is te ontvangen via diverse digitale televisiepakketten en via Internet.

Aanstormende talenten bij KX Radio

In aanloop naar het RadioGala maken de genomineerden voor de Marconi Aanstormend Talent vandaag, woensdag 18 januari, van 19.00 tot 21.00 uur samen radio. Bas Menting (Radio 538), Eva Cleven (NPO FunX en VPRO), Jordi Warners (SLAM!) en Rob Jansen (NPO 3FM en KXradio) kruipen om de beurt achter de dj-tafel van KX Radio.

Die avond laten zij gezamenlijk horen waarom zij volgens de vakjury genomineerd zijn. NPO KX Radio is te ontvangen via DAB+ (kanaal 12C) en Internet.

Sociale media:

https://www.facebook.com/GoudenRadioRing/posts/1402568083098438:0

https://www.facebook.com/GoudenRadioRing/posts/1400776446610935:0