Sterren.nl in 2015 beschikbaar op DAB+

microfoonDe radiozender Sterren.nl van de Publieke Omroep (NPO) komt begin 2015 beschikbaar op DAB+. Sterren.nl wil op deze manier onder meer zijn bereik vergroten.  Dit bericht de website Entertainment Business.

“De NPO is al enige tijd bezig met het uitzenden via DAB+, waarbij alle primaire zenders al op deze manier beschikbaar zijn”, aldus Daniël Dekker namens Sterren.nl. “Wij zijn al enige tijd met de NPO in gesprek over het via DAB+ beschikbaar maken van Sterren.nl-radio en die gesprekken nemen nu vaste vorm aan. We hopen begin 2015 via DAB+ beschikbaar te zijn.”

Volgens Dekker is het vergroten van de potentiële doelgroep voor het specifieke muzikale segment dat Sterren.nl uitzendt van groot belang. “Gisteren op Buma NL werd eens te meer duidelijk dat er op de Nederlandse radio te weinig aandacht is voor het Nederlandstalige genre. Als AVROTROS, en met name vanuit de TROS in het verleden, is dit een muzikaal segment dat we altijd bediend hebben en waarvan we de waarde inzien. Vandaar dat we het merk Sterren.nl sterker in de markt willen zetten.  We zijn er blij mee dat we hierin samen met de NPO op kunnen trekken en dat op deze manier via de publieke omroep het Nederlandstalige genre in een breder voetlicht wordt geplaatst.”

Sterren.nl is voorlopig wereldwijd te beluisteren via Internet.