Storing bij RTV Rijnmond, Omroep West neemt uitzendingen over

(update) Radio Rijnmond is dinsdagochtend bijna twee uur uit de lucht geweest vanwege een storing in de computersystemen van de omroep. Daardoor viel ook TV Rijnmond uit. Rijnmond.nl en de app waren wel bereikbaar, maar konden lange tijd niet worden geactualiseerd. Buuromroep Omroep West had de uitzendingen tijdelijk overgenomen.

Omroep West nam uitzendingen over

Vanaf 12 uur was op de etherfrequentie van Radio Rijnmond de uitzending van Omroep West te horen, onderbroken door korte nieuwsbulletins vanuit Rotterdam. Nieuwslezer Aries van Meeteren stond via een geïmproviseerde radioverbinding in contact met Radio West. TV Rijnmond en Rijnmond Tekst gingen ook om 11.30 uur op zwart. De uitzendsystemen worden op dit moment gecontroleerd en zijn daarna opgestart. TV Rijnmond was rond 14.15 uur weer te bekijken.

Rijnmond.nl en de app worden bijgewerkt vanuit het centrale redactiesysteem. Ook deze computers hadden last van de storing. Site en app waren wel bereikbaar, maar konden niet meer worden voorzien van nieuwe berichten. Tegen 14.00 uur was ook dit probleem verholpen. De livestreams voor Radio en TV Rijnmond werken tot op heden nog niet.

RTV Rijnmond is “rampenzender”

De rampenfunctie van Radio Rijnmond is geen moment in gevaar geweest. In het geval van een calamiteit zou berichtgeving hebben plaatsgevonden via Omroep West en de social media-kanalen van RTV Rijnmond, waaronder Twitter en Facebook.

Tweets:

https://twitter.com/renzomobiel/status/684330663609266177

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.